Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 13.00 το μεσημέρι


ΕΛΜΕ-KI: ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

αντιγραφή   απο   infokefalonia.blogspot.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι φορείς που συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (σωματεία, Σύλλογοι Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια), για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην παιδεία, με πρωτοβουλία των τοπικών γραμματειών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ αλλά και ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, εκφράζοντας ομόθυμο πνεύμα αποφασιστικής κοινής δράσης, τονίζουμε τα εξής:

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
13.00 το μεσημέρι

Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με την ΕΛΜΕ-ΚΙ και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων διεκδικούμε:
- Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Όχι στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
- 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία.
- Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών και ωρομισθίων) στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Αιτήματα αιχμής: για το Νομό:
- Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσεις σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο - διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
- Να μην περάσει το κλείσιμο των ΤΑΔ. Να λειτουργήσουν άμεσα με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και τη διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών όλα τα αθλήματα σε Αργοστόλι και Ληξούρι – το οποίο έκλεισε τελείως. Αποτελεί κοροϊδία η δήθεν «επίλυση» του προβλήματος στο Αργοστόλι, όταν λείπουν επτά καθηγητές, όταν ποδόσφαιρο και ρυθμική δε γίνονται καθόλου και η κωπηλασία διαθέτει μόνο έναν γυμναστή!! Μας βρίσκει αντίθετους
 ......η μετακύληση της ευθύνης λειτουργίας στους εκπαιδευτικούς και η μεταφορά των προβλημάτων σε άλλα σχολεία από τα οποία αποσπάστηκαν για το ΤΑΔ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
- Να μην περάσει η κατάργηση των σχολικών αγώνων. Σήμερα είναι το βόλεϊ - αύριο όλα τα αθλήματα. Να λειτουργήσει το κολυμβητήριο άμεσα και δωρεάν για όλα τα παιδιά, κι όχι να είναι κλειστό μέχρι το καλοκαίρι λόγω έλλειψης χρημάτων για πετρέλαιο. Να μην περάσει η κατάργηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Δεν θα ανεχθούμε άλλα πλήγματα σε αθλητισμό – πολιτισμό.

- Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π.

- Στελέχωση του ΚΕΔΔΥ ώστε να λειτουργήσει η πενταμελής επιτροπή σε πλήρη σύνθεση – αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή. Πλήρης στελέχωση του ΕΕΕΕΚ και του ειδικού δημοτικού σχολείου Περατάτων (εργαθεραπευτής, ψυχολόγος, σχολικός νοσηλευτής, φυσική αγωγή, μουσικός, πληροφορική κ.ο.κ.).

- Να διασφαλιστεί το δικαίωμα σε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.

- Να τελειώνουμε για πάντα με τις αίθουσες – τρύπες και τα επικίνδυνα ανθυγιεινά κοντέινερς στο Νομό. Να προωθηθούν τα πέντε αναγκαία – και εγκεκριμένα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο - σχολικά συγκροτήματα καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές. Μέριμνα για την αντισεισμική θωράκιση. Ασφαλείς – αποκλειστικά δημόσιες υποδομές, με δημόσιες επενδύσεις. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ.

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης του εσπερινού σχολείου και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασής του.

- Να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων του Νομού σε καθηγητές που απουσιάζουν ακόμη, μέσα από μόνιμους διορισμούς (τρεις πληροφορικής, ιταλικών, φιλόλογος, τεχνολόγος, οικιακής οικονομίας κ.λ.π.). Ιδιαίτερη μέριμνα για τα ειδικά σχολεία, τα περιφερειακά και τα ΕΠΑΛ. Να σταματήσει εδώ και τώρα από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η μετατροπή κενών πλήρους ωραρίου σε πολλά «μικρά» για τη διεύρυνση της ωρομισθίας.

- Να υπάρξει γεωγραφική ανακατανομή και πιστή τήρησή της, ώστε να στηριχθούν εκείνα τα σχολεία που η κυρίαρχη πολιτική οδηγεί στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση.

Για όλα τα παραπάνω:

Οργανώνουμε και στηρίζουμε, ως υπόθεση όλων των σωματείων, συσκέψεις ανά σχολείο, μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις Συλλόγων Γονέων, Μαθητικών Συμβουλίων κ.λ.π.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ:

Μαζική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο της 10ης Φλεβάρη.

ΟΛΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Οι Σύλλογοι Γονέων – τα Μαθητικά Συμβούλια

να δώσουν τον παλμό με δικά τους μπλοκ

Aργοστόλι 21/01/2011

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη

2 σχόλια:

  1. ειχε κάνει λάθος το infokefalonia όπου έκαν την αντιγραφή, το είδα μετά και το διόρθωσα!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή