Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ITHACANEWS

15.08.11
Οι φάλαινες του...  Αιγαίου
ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΤΟΥ... ΑΙΓΑΙΟΥ
Το καλοκαίρι κολυμπούν στα ανοικτά των Ιονίων νήσων. Από τον Φεβρουάριο έως και τα τέλη Απριλίου έχουν παρατηρηθεί και πολύ κοντά σε ακτές του Αιγαίου, ακόμη και μέσα στον Σαρωνικό. Η πτεροφάλαινα είναι η μεγαλύτερη φάλαινα που παρατηρείται στην Ελλάδα. Τέτοια εποχή μάλιστα η παρουσία της είναι σταθερή στο Βόρειο Ιόνιο. Έχει μήκος, κατά μέσο όρο, 20 μέτρα και απαντάται στα πελάγη, κυρίως σε βάθη άνω των 2.000 μέτρων. Τα στοιχεία που υπάρχουν για το είδος είναι ελλιπή, πόσο μάλλον για τον ελληνικό πληθυσμό. Έλληνες επιστήμονες την εντοπίζουν σταθερά ανοικτά των Ιονίων νήσων.  Κάποιες χρονιές όμως παρατηρείται και πολύ κοντά στις ακτές του Αιγαίου, ακόμη και μέσα στον Σαρωνικό (συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τα τέλη Απριλίου).
Τελευταία ανανέωση ( 15.08.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
15.08.11
Περίπλους του πλανήτη  μόνο με… ηλιακή ενέργεια
 ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΜΟΝΟ ΜΕ… ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ*
Το γύρο του κόσμου με μόνο σύμμαχο… τον ήλιο αποφάσισε να κάνει ο Αυστριακός κ. Μάικλ Κόλερ, μαζί με τη σύζυγό του, κυρία Χάικε Πάτσελτ. Αρμενίζοντας στα πέλαγα με το οικολογικό καταμαράν «Solar Wave» (δηλαδή «ηλιακό κύμα»), οι δύο θαλασσοπόροι είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι η οικολογική μετακίνηση αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια είναι όχι μόνο βιώσιμη αλλά και άκρως συμφέρουσα! Με αφορμή τη διέλευση του πρωτοποριακού σκάφους από ελληνικά ύδατα, ο καπετάνιος και κατασκευαστής του πλοίου μιλά στο «Βήμα» για ένα εγχείρημα που θα φέρει την επανάσταση στην πλεύση και γενικότερα στην οικολογική μετακίνηση.
Τελευταία ανανέωση ( 15.08.11 )
Διαβάστε περισσότερα...

14.08.11
ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΡΔΙΑΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ
ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Κάντε διακοπές, χαρείτε όσο μπορείτε τη θάλασσα και για τους… καρδιακούς καλό είναι να μη διαβάσουν αυτή την ανάρτηση. Η… επίσημη αγαπημένη μας κυβέρνηση ξεκινά στην ουσία από αυτές τις ημέρες τη φορολογική επιδρομή στις τσέπες μας. Πάρτε ανάσα και διαβάστε το χρονοδιάγραμμα των φορολογικών μέτρων, όπως αυτό καταγράφεται από το protothema.gr. Είναι τόσα τα χαράτσια που η ψυχρολουσία θα είναι πολύ μεγάλη.
Διαβάστε περισσότερα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου