Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ-ΣΚΑΛΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΝΤΑΧΘΗ!

ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ;




ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!! 
Ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι το έργο για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου – Σκάλας δεν απεντάχθη τελικά.

Τι μπορεί να κρύβει ένα θέμα πίσω από τον συνηθισμένο γραφειοκρατικό τρόπο που ανακοινώνεται;  Πολλά!!!

Θα λέγαμε, επιπλέον,  όταν συγχρόνως θέλουμε να το «κρύψουμε» να μην δώσουμε μεγάλη έκταση σε συζήτηση, το βάζουμε κατεπείγον, και μόνο του, για να παραπλανηθούν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ώστε  να μη γίνει μεγάλη συζήτηση.


Παράλληλα το θέτεις και σε μια ώρα, ντάλα μεσημέρι, ώστε παρόλο που  η ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα είναι καλή και δροσερή, δεν κρατιέσαι με τίποτα,  θέλεις να φύγεις το γρηγορότερο, μεσημεριάτικα.


Όμως η αντιπολίτευση δεν πιάστηκε στα πράσα. Το κατάλαβε το θέμα και τη μεθόδευση και τους ξεμπρόστιασε με αρκετές τσουχτερές ομιλίες ένθεν κι ένθεν.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που έστειλαν:

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, (24η συνεδρίαση)  στο Δημοτικό  κατάστημα (Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου) στις  4 Ιουλίου  2012 ημέρα  Τετάρτη  & ώρα 12.30 προκειμένου να συζητηθεί  το παρακάτω θέμα.

Επιστροφή αδιάθετου υπολοίπου 131.423,46 € (μη επιλέξιμου), Έργων Δημοσίων Επενδύσεων  (Αποχέτευση και Βιολογ. Καθαρισμού Πόρου – Σκάλας)  και τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2012

ΕΙΣ: Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικής Υπηρεσίας  κ. Γ. Παυλάτος.

Ο Μάρκος Κοτσιλίνης και ο Βασίλης Ρουχωτάς δεν πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Πρόκειται για την Αποχέτευση και τον Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου – Σκάλα.

Εκτός των άλλων, έχουμε ευχάριστα νέα, όπως ανήγγειλε ο Νίκος Ανουσάκης, (μέσα από τα δόντια του)  το έργο τελικά δεν απεντάχθη, είναι μια χαρά στην ….υγεία του και προσεχώς θα ξεκινήσει.

Γι αυτό ήθελαν να το «ξεπετάξουν» το θέμα για να αποφύγουν τη δημοσιότητα.

Τα λεφτά αυτά 131.423, πρόκειται να δώσει ο Δήμος πίσω στο Υπουργείο, δεν είναι όμως μόνο αυτά, υπάρχει και ένα λάθος, όπως βγήκε από τη συζήτηση, (θα την ακούσετε όλη).

Όπως είπε ο Μάρκος  Κοτσιλίνης το έργο ήταν της Περιφέρειας, μετά πήγε στο Υπουργείο, και οι υπηρεσίες εκεί έδιναν «αβέρτα» λεφτά χωρίς να ξέρουν πώς και τι.

Έτσι κάποια ποσά τώρα τα ζητάνε πίσω. Έτσι ακριβώς λειτουργεί αυτό το καταραμένο κράτος χωρίς έλεγχο χωρίς καμία προσοχή.

Ο Μάρκος συνεχίζοντας αναφέρθηκε ότι αυτά τα 4 εκατομ. ευρώ που τα είχατε μαζί με το χρέος 42 εκατομ. ευρώ που χρωστούσαν οι πρώην δήμοι, το ποσό αυτό το  χρησιμοποιήσατε για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού.

Ο Βασίλης Ρουχωτάς ζήτησε να ζητήσουν συγνώμη από τους δυο δήμαρχους Μάκη Μεταξά και Κώστα Ζαπάντη, που τους πέρασαν  από δικαστήριο και τους δημιουργήσατε τόσα προβλήματα.

Ανέλαβε να υπερασπίσει την παράταξη ο Νίκος Ανουσάκης, απουσιάζοντος του Δημάρχου, μιας και ο Δημ. Πυλαρινός και ο Σάββας Σαββαόγλου δεν μπόρεσαν να το κάνουν .

Είπε ο Νίκος Ανουσάκης ότι θα πρέπει να συγχαρείτε την δημοτική αρχή που κέρδισε τη μάχη στα δικαστήρια,  επιστρατεύοντας τους καλύτερους δικηγόρους.

Ανταπαντώντας ο Βασ. Ρουχωτάς, του είπε ότι το έργο δεν είχε απενταχθεί και καλώς επέμεναν οι δυο πρώην δήμαρχοι….

Βέβαια όπως είπε η Λαϊκή Συσπείρωση ο βαθμός σπουδής  κατά του Δήμου Ελειού Πρόννων δεν είναι ο ίδιος με της Λειβαθούς. Για ό,τι έγινε στη Λειβαθώ τσιμουδιά.

Ο Νίκος Ανουσάκης διευκρίνησε (όπως θα ακούσετε) ότι για η απόφαση να γίνει έλεγχος στο πρώην Δήμο Ελειού  Πρόννων  έγινε κυρίως διότι υπήρξαν  υπόνοιες  κατάτμησης μεγάλων δημοσίων έργων και θέματα παραγραφών σε συγγενικά πρόσωπα πρώην δημάρχων κλπ κλπ.

Έχουμε την εντύπωση ότι το θέμα δεν τέλειωσε.

Τελικά ψηφίστηκε το θέμα κατά πλειοψηφία.

Από τη μείζονα αντιπολίτευση δεν ψήφισε ο Σπ. Σαμούρης. Ο Βασίλης Ρουχωτάς και ο Νέστορας Βεντούρας  καταψήφισαν, ενώ η Λαϊκής Συσπείρωση, δήλωσε ότι καταψηφίζει διότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα λεφτά αυτά και να μην τα δώσουμε πίσω.

Ακούστε όλη τη συζήτηση.
http://kefaloniaphotonews.gr/wp-content/uploads/2012/07/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F-24.mp3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου