ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ,,
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 5 ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
5 ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ,, ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΣΥΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ!!! ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ,, ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ!
Σαν ιεροσυλία μου φαίνεται.
Πάμε λοιπόν:
Σεβαστές οι απόψεις σου μόνο που αν μου επιτρέπεις, θυμίζουν δικηγορικό τρόπο προσπάθειας να βγει ο δολοφόνος αθώος.
Αν κατάλαβα καλά θεωρείς την Κεφαλονιά Ομηρική Ιθάκη.
Και τα ανάκτορα του Οδυσσέα που είναι? Όταν την έχει κοπανήσει από το πλοίο των Θεσπρωτών στο Φισκάρδο πως διάολο έφτασε περπατώντας στο Πόρο, ή κάπου αλλού ήταν τα ανάκτορα?
Δεύτερο γιατί να ήταν το Φισκάρδο το λιμάνι που άραξαν οι Θεσπρωτοί και όχι το απέναντι λιμάνι Πόλη της Ιθάκης στο Σταυρό, που διαπιστωμένα ήταν πραγματικά πάνορμο για τους αρχαίους (σπηλιά Λοΐζου κλπ)?
- Το νησί Δουλίχιο το τοποθετείς στη Λευκάδα (συμπερασματικά το φαντάζομαι).
Ωραία και πως διάβολο έχει τόσους μνηστήρες (52 τους μισούς από όλα τα νησιά του βασιλείου) όταν είναι και ήταν ορεινό και πάμπτωχο? ( Οι Ενετοί μόνο για τις αλυκές του το ενέταξαν στα Επτάνησα).
- Πως ο Φυλέας εκδιώκεται από το πατέρα του σαν προδότης και του χαρίζεται το μισό του σχεδόν βασίλειο? ( Σχήμα οξύμωρο). Και που ήταν το ανάκτορο του ΄Ακαστου στον Αστακό? Λίγο δύσκολο γιατί τα εύφορα μέρη είναι προς τον Αμβρακικό.
- Για να πάρει ένα μέρος την ονομασία Δουλίχιο πρέπει ο απλός ανθρωπάκος της εποχής να το βλέπει με κάποιο τρόπο στενόμακρο, την Ακαρνανία από πού θα την έβλεπε στενόμακρη από το χάρτη? Γιατί και από αεροπλάνο μπερδεύεσαι, ούτε στην ουσία πολύ στενόμακρη είναι.
Ο Μέγης ένας από τους άνακτες του βασιλείου της Ιθάκης ήταν, υποτελής πάντα στον Οδυσσέα και όχι βασιλιάς!
ΑπάντησηΔιαγραφή
Mου φαίνεται λοιπόν φίλε μου, ότι δεν διάβασες ή δεν ήθελες να διαβάσεις καλά το παραπάνω κείμενο, αλλιώς πολλά από αυτά που ρωτάς, θα σου είχαν απαντηθεί.
Ας κάνω όμως τον "κόπο" άλλη μια φορά!(πλάκα κάνω, είναι χαρά μου να μιλώ για αυτά).
Αρχικά θα τολμήσω να υποθέσω πως είσαι από αυτούς που υποστηρίζουν την ταύτιση τωρινής και ομηρικής Ιθάκης. (οι γνωστοί και ως Ιθακιστές)(μην το λάβεις ως βρισιά). Αλλιώς γιατί να μου προτείνεις τον Σταυρό αντί του Φισκάρδο; Με αυτήν την λογική όμως θα αρχίσουμε να παίζουμε το παιχνίδι που λέει "να κάνει η μάνα".
Για τα ανάκτορα του Οδυσσέα μην με προκαλείς και καλύτερα να μην αναφερθώ προς το παρόν, γιατί αν σου πω κινδυνεύω να μου επιτεθείς (μαζί με άλλους), αλλά ναι ήταν στην νοτιανατολική Κεφαλλονιά. Απορώ όμως πως κάνεις ερώτημα για το πως φτάνει εκεί ο Οδυσσέας, αφού είναι γνωστό πως πρώτα συναντιέται με τον Ευμαιο, ο οποίος βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα από το άστυ (εγώ τον τοποθετώ περίπου στο σημερινό Πυργί). Μήπως θα ήταν δύσκολο σε έναν υποτιθέμενο ζητιάνο (τον Οδυσσέα που ως γνωστό (πάλι θα το πω) αποβιβάστηκε στον Φορκύνα=σημερινή πόλη Σάμη), να ισχυριστεί πως μετά την κινηματογραφική απόδρασή του, περιπλανιέται στο νησί και τυχαία πέρασε από τον Εύμαιο;
Όσον αφορά στην Λευκάδα, κάνεις μεγάλο λάθος και τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως και η καταγραφόμενη αγροτική παραγωγή, εύκολα σε διαψεύδουν. Συμπληρωματικά όμως και για τους 52 μνηστήρες, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι την επόμενη ανάρτηση κειμένου, που θα αφορά την Λευκάδα.
Τώρα για τον Φυλέα (άντε πάλι να το πω). Αυτός εκδιώχθηκε-αποκληρώθηκε από τον πατέρα του και το Δουλίχιο που τον δέχθηκε ως ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ), το απέσπασε πολιτικά με την βοήθεια του Ηρακλή ή αν θέλεις (το πιθανότερο), των Μυκηνών. Για τα ανάκτορα του Φυλέα ή του Μέγη, με πιάνεις αδιάβαστο, το παραδέχομαι, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι θα μας ωφελούσε πρακτικά να ξέρουμε που είναι.
Αν ο Μέγης ήταν άνακτας του βασιλείου της Ιθάκης, γιατί κυβερνούσε του Επειούς (που ήταν και υπερδιπλάσιοι) και όχι κάποιους άλλους Κεφαλλήνες, όπως κάνει ο βασιλειάς-αφεντικό του, ο Οδυσσέας;
Όλοι οι διοικητές-στρατηγοί της συνασπισμένης εθνικής δύναμης των Αχαιών, είχαν ο καθένας τα δικά τους, ανεξάρτητα και της αυτής καταγωγής, τμήματα ανδρών.
Και για να κλείσω. Μήπως μπορείς επιτέλους εσύ, να μου λύσεις την απορία, γιατί την Σικελία οι Έλληνες την έλεγαν "Μεγάλη Ελλάδα", αφού το μέγεθός της σε σχέση με την Ελλάδα, δεν το δικαιολογεί;
Ευχαριστώ.