Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΦΙΛΟΥΣ της ΣΠΗΛΙΑΣ της ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ!!!
Μια επίσκεψη στο Σπήλαιο της Δράκαινας…… πριν 11 χρόνια.

September 15th, 2012 → 6:25 am @ 
http://porosnews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8845.html
Μια επίσκεψη στο Σπήλαιο της Δράκαινας…… πριν 11 χρόνια.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013


Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ

Η Γ' Τάξη ενός Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης φιλοξένησε στη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 'τη γλυκιά δρακουλίνα' του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος 'Τα Μυστικά της Δράκαινας': διαβάστε παρακάτω ή στη στήλη αριστερά το μήνυμα που λάβαμε:

Lapis Jasper, αναρτήθηκε χθες στις 8:04 μμ

Από την Κεφαλονιά ...στην Κρήτη με τα φτερά της Δράκαινας!
Η γλυκιά δρακουλίνα του διαδικτυακού προγράμματοςhttp://www.drakainacave.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=82&lang=el. Τη φιλοξενήσαμε για λίγο στη Γ΄τάξη του σχολείου μας, εδώ στο Ηράκλειο. Μας μίλησε για τον τόπο της, για τη σπηλιά της, για τους ανθρώπους που έζησαν εκεί και για τα δημιουργήματά τους, για τους αρχαιολόγους που σήμερα με γνώση και πάθος δουλεύουν εκεί. Και μας παρακίνησε να κάνουμε τη δική μας νεολιθική ανασκαφή. Την αγαπήσαμε πολύ! Τι κρίμα που δεν μπορούμε φέτος να την επισκεφθούμε κι εμείς στην Κεφαλονιά!

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία! Δοκίμασα το πρόγραμμα με δισταγμό, λόγω της απόστασης (απαγορευτική για άμεση εμπειρία, που είναι από τα βασικά γι' αυτή την ηλικία) και του περιορισμένου χρόνου που έχουμε για πολιτιστικά προγράμματα. Στην Κρήτη είμαστε, όπως καταλαβαίνετε, ένα σεβαστό χρονικό διάστημα θα το αφιερώσουμε στην Εποχή του Χαλκού και τα μινωικά. Όμως δύσκολο ν' αντισταθεί κανείς σ' αυτό το καλοσχεδιασμένο διαδικτυακό πρόγραμμα που παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και τόσο έτοιμο υλικό. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή! Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τόσο μικρά παιδιά. Οφείλω πολλές ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος!


 • ΠΡΟΝΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΥΣ Τελικά θα με αναγκάσετε να αναφωνήσω το χριστιανικό "ουδείς προφήτης στον τόπο του" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ.!!

  • Georgia Stratouli Σας ευχαριστούμε πολύ Lapis Jasper που 'τολμήσατε' παρά την απόσταση και την έλλειψη της αλληλλοεπίδρασης με το χώρο/τόπο. Η παράμετρος αυτή μας είχε απασχολήσει σοβαρά, θεωρήσαμε όμως ότι το ίδιο το πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελέσει ελκτική δύναμη, να προκαλέσει επιθυμία για κατά χώραν επίσκεψη και επομένως να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την τοπική κοινωνία και τον επισκέπτη. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ακόμη και σήμερα θεωρούμε ότι τα ευρήματα της Δράκαινας αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του τόπου και οφείλουν να παρουσιαστούν σε μια οργανικά δεμένη με το χώρο έκθεση στον Πόρο, κοντά στο φαράγγι και το σπήλαιο, γιατί εκεί και μόνο εκεί 'λειτούργησαν' πριν αρκετές χιλιετίες ...
  • Lapis Jasper Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επίσκεψη και η άμεση παρατήρηση της σπηλιάς και του περιβάλλοντος χώρου θα άφηνε ανεξίτηλα ίχνη στην καρδιά και το νου των μαθητών μου. Όσο μεθοδικός και προσεκτικός και να είναι ο σχεδιασμός ενός τέτοιου προγράμματος, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την επιτόπια παρατήρηση. Να "ζήσουν" τον τόπο και το πεδίο της έρευνας, να περπατήσουν, να δουν, να μυρίσουν, ν' ακούσουν. Αυτό που έγραψα για το πόσο λυπόμαστε που δεν μπορούμε να σας επισκεφτούμε είναι πολύ συνοπτικά τα σχόλια και οι επιθυμίες που εξέφρασαν με θέρμη τα παιδιά. Καλή συνέχεια στο έργο σας!
  • Georgia Stratouli Μακάρι να άκουγαν, να αφουγκράζονταν οι τοπικές αρχές, αλλά και πολλοί ειδικοί τη βιωματική ανάγκη των πολιτών με την αρχαιολογική διαδικασία και τους αρχαιολογικούς χώρους! Ο μαθητικός πολιτισμικός τουρισμός θα έπρεπε να υποστηρίζεται θερμά από την πολιτεία! Πρέπει να δημιουργήσουμε τέτοιους μηχανισμούς με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, αρχαιολόγων και τοπικών αρχών! Οι μικροί μαθητές από το Ηράκλειο της Κρήτης θα μπορούσαν να προσκληθούν από την τοπική κοινωνία του Πόρου ή και το Δήμο για μια ολιγοήμερη διαμονή γνώσης , ψυχαγωγίας και δεσμών στην/με την Κεφαλονιά. Αργότερα η επίσκεψη αυτή θα μπορούσε να ανταποδοθεί σε μαθητές του Πόρου/Κεφαλονιάς από το Δήμο Ηρακλείου! Τι λέτε οι Ποριώτες?// Κάμετε την πρόταση!!!   26 Ιουν 2012

   ... την αρχαιολόγο, Γεωργία Στρατούλη. Οι ανασκαφές έφεραν στο φώς αρχαιολογικές επιχώσεις που μαρτυρούν τη χρήση του Σπηλαίου από την Νεότερη Νεολιθική (μέσα 6ης χιλιετίας) έως την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (μέσα 3ης χιλιετίας). ... Για αυτό και σήμερα παρουσιάζεται στο σώμα μια πρόταση άμεσης υλοποίησης και χαμηλού κόστους που θεωρείται υλοποιήσιμη σε μικρό χρονικό διάστημα και, επίσης, πολλαπλού οφέλους για τον τόπο, τους μαθητές, τους ...
   Στους μαθητές του Πόρου, της Κεφαλονιάς και της χώρας αφιερώνεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμαhttp://www.drakainacave.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=82&lang=el, για το οποίο δεν έχει γράψει ακόμα κανένα έντυπο, κι ας είναι το πρώτο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας ...Μήπως είναι άδικο???

   Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
   13η Διάλεξη: "ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΑΙΝΑ"


   και  μία σημερινή δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ΟΛΟΥΣ τους ΦΙΛΟΥΣ της ΣΠΗΛΙΑΣ της ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ!!!

Μεγάλος έρωτας η Δράκαινα και το φαράγγι κι ο Πόρος κι η λεκάνη των Τζαννάτων κι οι ακτές της Κεφαλονιάς ... ! Ε ..., δεν μπορούσαμε να ΕΙΜΑΣΤΕ ήσυχοι ..., κάναμε μια μικρή αναβάθμιση της ιστοσελίδας!

Παρακαλούμε, ΔΕΙΤΕ την και ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ την!

Καλοτάξιδη η νέα μορφή της ιστοσελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου