Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


FREE SUNBEDS IN POROS

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ!!

ΜΕΤΑ ΚΑΙ  ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ!!

Το Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων Παλικής !!!!Το Δ.Σ του Συλλόγου μας στη συνεδρίασή του χθες, 12 Ιουνίου αποφάσισε το Μουσείο να είναι ανοικτό κάθε απόγευμα 18,00 έως 20,30 με υπεύθυνο τον Διονύση Μαρούλη του Μεμάγγελου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, ντόπιο και ξένο, να το επισκεφτεί και να θαυμάσει τα εκθέματά του.
Προσφορά εκθεμάτων


Στο Μουσείο μας μπορεί ο επισκέπτης εκτός των παλιών μηχανημάτων που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για την επεξεργασία της ελιάς και την παραγωγή του ελαιόλαδου, να δει και δεκάδες αντικείμενα και εργαλεία που μας προσέφεραν χωριανοί και φίλοι και τα οποία χρησιμοποιούσαν στην καθημερινοί τους εργασία οι παππούδες και γιαγιάδες μας
Σας καλούμε όλους να το επισκεφτείτε και αν έχετε κάποιο παλιό εργαλείο ή αντικείμενο, να το δωρίσετε στο Μουσείο, όπως έχουν κάνει δεκάδες ς άλλοι, και να εκτεθεί στους επισκέπτες μαζί με τα υπάρχοντα.
Στολίδι του Μουσείου είναι οι δύο βιτρίνες που φτιάξαμε και τοποθετήσαμε μέσα τις ιστορικές στολές του χορευτικού μας, που είχαν χαριστεί στην κοινότητα από τον πρώην πρόεδρο του χορευτικού ομίλου κ. Φανό Ευάγγελο και μέχρι σήμερα τις φύλαγε η κ. Μαρία Διονυσάτου του Άγγελου.
Ελπίζουμε να μας δοθούν και άλλες και να δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος στο Μουσείο για το Χορευτικό μας όμιλο του Χωριού και την Ιστορία του που δόξασε το χωριό μας και το έκανε γνωστό σε όλον τον Κόσμο με κορυφαία στιγμή το 1964 όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ χορού της Ιταλίας.
Το Αύγουστο έχουμε προγραμματίσει να γίνουν στην αίθουσά του αρκετές εκδηλώσεις όπως έκθεση ζωγραφικής με ζωγράφους από το χωριό από 7-17 Αυγούστου, παρουσίαση του βιβλίου της Χαράς Βασιλάτου ' προλαβαίνουμε- προλαβαίνουμε ' 9 Αυγούστου καθώς και την διοργάνωση του 11 τουρνουά Σκάκι.
Πρόθεσή μας είναι το Μουσείο να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός μόρφωσης και επικοινωνίας για όλους μας, ιδιαίτερα για την νέα γενιά η οποία μέσα από το Μουσείο θα γνωρίσει το Παρελθόν μας για να κτίσει σε στέρεες βάσεις το μέλλον της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου