Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ!!

ΣΤΟ  ΘΕΜΑ  ,,ΓΙΑΤΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ¨"

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ   ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,,
ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ,,!  ΑΣ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΣΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ   ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥ,, ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ

 (τα έχουμε  καταγράψει αυτά ,,οπως και  ποιοι βοήθησαν στην υπόθεση)
ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ  ΕΙΠΑΝ  "ΑΣΤΗ"!

ΟΤΙ  ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ,,  ΚΑΙ ΟΤΙ  ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ,,
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ  ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΕΚΕΙ  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!,,  ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ  ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΟΡΚΥΝΑ= ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ!!  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.!
Αν  υποθετικά πάντα λοιπόν Φόρκυνας  ήταν  Σάμη-Καραβόμυλος ,, Λόγο  φυσικά και  της  Μελισσανης  σαν το περιβόητο Σπήλαιο των νυμφών που ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή του Ομήρου  ,κάλιστα  από την παραλία   το πρώτο που βλέπεις είναι το Μεγάλο  βουνό του νησιού ,,
με  την ισιά ακτογραμμή "(ΙΘΑ-ΚΙ)"    ,, και  γνωστό από τον Ομηρο ως Νήριτο!,,
και όπως   ερμηνεύει η Αθηνά  τον Οδυσσέα  ,,θα τραβήξει  αρκετές ώρες δρόμο για να φτάσει στην κρυσταλένια βρύση στην Κορακόπετρα να βρει τον χοιροβοσκό του!!!
λογική διαδρομή,, όπως περίπου και η σημερινή  ,,ακολουθώντας θα έλεγα το  ρέμα του καραβόμυλου ανάποδα!!  ωσπου να φτασει στο σημερινό ΠυργίΚαι  εκεί κάπου  στα σπίτια  του  Στάβερι (αρχικό φωριό του Προπάππου μου,, του πρώτου κάτοικου του Πόρου  αρχές του 1900,,  και  γι αυτό έχω  και  λόγο  να  σχολιάζω  τα δρώμενα  του τόπου μου,, ξεκινάει  λοιπόν   ο κατήφορος!!
και  κάπου εδώ  διαχωρίζεται  ίσως και η διαδρομή,,αν  συνεχίσει  το ποτάμι  που καταλήγει στον Βόχυνα ,,και  το  μυκηναϊκό Τάφο  ,δίπλα στο Αστυ,, ή  συνεχίζουμε  ίσια  πρός  Παλιόκαστρό,, και έπειτα Κρυσταλένια Βρύση (κορακόπετρα ,κοντά στο Αστυ)  ,,!  και  ενώ εδώ θα μπορούσε να παίξουν σενάρια  βρύσης Πυργιού , αλλά και λίμνη Αβυθος,, το  ότι  από το γεγονος ότι  απο τον κοντινό Λόφο  του Ερμαιος  (ΕΡΜΗ) όπως αναφέρει ο Ομηρος  ,, ο Ευμαιος είδε τους μνηστηρες που επέστρεφαν απο την ενέδρα στην Αστερίδα,, ο  δρόμος μας  μας πηγαίνει  την πορέία  μάλλον προς Παλιόκαστρό,, και εν συνεχεία στρίβοντας  στην Κορακόπετρα!,, κάτω από το λόφο του Ερμαιου
Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου