Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σε συναγερμό Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία και Ουγγαρία για τις πλημμύρες

Κ. ΕΥΡΩΠΗ

Συνεχίζονται οι πλημμύρες στην Ευρώπη

Το Βήμα Online-

Σε συναγερμό Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία και Ουγγαρία για τις πλημμύρες
Η Ουγγαρία αναμένει η στάθμη των υδάτων του Δούναβη να ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει ποτέ στην Βουδαπέστη αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις ουγγρικές αρχές.
Η στάθμη του Δούναβη στην ουγγρική πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει όταν θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της στα 8,85 μέτρα, δηλαδή 25 εκατοστά πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε ανέλθει το 2006.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα φράγματα ενισχύθηκαν κατά μήκος του ποταμού σε όλη την χώρα, ενώ στρατιώτες και εθελοντές συνεχίζουν τις εργασίες για την ενίσχυσή τους με σάκους με άμμο.

Κεντρική Ευρώπη: Εκκένωση της Δρέσδης από 600 κατοίκους, στους 12 οι νεκροί

Συνεχίζονται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 18:19
 
UPD:20:57
EPA/MARTIN FOERSTER
Τα νερά του ποταμού Έλβα έχουν καλύψει τους δρόμους της πόλης Μάισεν στη Γερμανία.
Τουλάχιστον 600 ανθρώπους εκκένωσαν οι γερμανικές αρχές από τη Δρέσδη, ενώ η υψηλή στάθμη των υδάτων συνεχίζει να απειλεί μέρος της νότιας Γερμανίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας.
Το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Έλβα στην ιστορική γερμανική πόλη δεν αναμένεται να φτάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο του πριν την Πέμπτη το πρωί.
Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προσωρινά σε μέρος της πόλης, όπως δήλωσε κάτοικος στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Στη δε πόλη Χάλε, στην ανατολική Γερμανία, τα ύδατα έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και τέσσερις αιώνες, καλύπτοντας τους οδικούς άξονες το πρωί της Τετάρτης.
EPA/ARNO BURGI
Άποψη της Δρέσδης.
Την ίδια ώρα, εθελοντές και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ενισχύουν ανάχωμα το οποίο κινδυνεύει από το ύψος του νερού στην αυστριακή πόλη Κρεμς.
REUTERS
Τσεχία : Οι πλημμύρες απειλούν χημικό εργοστάσιο
Ένα χημικό εργοστάσιο κοντά στην Πράγα απειλείται από τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα στη γειτονική Γερμανία. Το εργοστάσιο Lovochemie προστατεύεται από ένα φράγμα που χτίστηκε μετά τις πλημμύρες του 2002, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι δεν είναι επαρκές.
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται συνολικά στις τρεις χώρες.
Επτά θάνατοι έχουν εξακριβωθεί στην Τσεχία, τρεις στη Γερμανία, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται στην Αυστρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΣΤΟ  http://www.naftemporiki.gr/story/661487


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου