Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ -ΠΟΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΦΩΤΟ ΑΒΡΑΑΜ



ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ


Δεν επιθυμούμε να εμφανιστούμε ως επαΐοντες στο χώρο του τουρισμού με μαγικές λύσεις. Έχουμε τις απόψεις μας και θέλουμε να αφουγκραζόμαστε την άποψη των πολιτών για όλα τα θέματα.
Όμως μια πρώτη θετική ενέργεια για να βρει η περιοχή το βηματισμό της θα ήταν η διοργάνωση μιας ημερίδας ή ενός συνεδρίου εστιασμένου στα προβλήματα του Πόρου και στην επιλογή του κατάλληλου τουριστικού μοντέλου. Σε αυτή την ημερίδα θα πρέπει να συμμετέχουν παράγοντες του τουρισμού και εξειδικευμένα στελέχη με πραγματική και αποδεδειγμένη γνώση της παγκόσμιας αγοράς για να προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις με τη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής.
Πέρα από αυτό το βασικό βήμα, έχουμε ως συνδυασμός τις απόψεις και τις προτάσεις μας για μια σειρά ζητημάτων.



ΠΟΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

Στις συζητήσεις με τους συνεργάτες μου, αλλά και από την κοινή λογική έχω αντιληφθεί ότι ένα μείζον πρόβλημα για τον Πόρο είναι τα μικρά οικόπεδα που δεν επιτρέπουν τη δημιουργία σύγχρονων και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ειδικά σε μια εποχή όπου οι ιδιωτικές επενδύσεις απουσιάζουν σε πανελλαδική κλίμακα.
Ο Δήμος Κεφαλονιάς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ξενοδόχος. Μπορεί όμως με παρεμβάσεις του να αυξήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την περιοχή και πάνω σε αυτή τη βάση οι επαγγελματίες να αλλάξουν οι ίδιοι τα δεδομένα της περιοχής. Οι δυνατότητες υπάρχουν και με το παραπάνω.

Από τις πρώτες προτεραιότητές μας θα είναι η αποκατάσταση της πρόσβασης προς το μοναστήρι της Άτρου και η ολοκλήρωση του δρόμου. Στόχος μας είναι επίσης να συνεχιστούν τα έργα αποκατάστασης της Μονής που ενώ είχαν ξεκινήσει, τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε στασιμότητα.

Εξίσου σημαντική θεωρούμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης του Θολωτού Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων και την κατασκευή μόνιμου στεγάστρου, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και κατάλληλης πρόσβασης σύμφωνα με τη μελέτη.

Επιθυμία μας είναι αυτά τα δυο έργα να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών κατά τα πρότυπα της Μελισσάνης. Τα στελέχη του συνδυασμού μας και εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει στην πορεία μας στην αυτοδιοίκηση ότι έχουμε τις ικανότητες να αντλήσουμε πόρους και να εξασφαλίσουμε τις αδειοδοτήσεις για  ανάλογες παρεμβάσεις.


Ως δημοτική αρχή θα προωθήσουμε επίσης κατ’ αρχήν την εφικτή δημιουργία αρχαιολογικής συλλογής για την έκθεση στο κοινό των ευρημάτων από τις ανασκαφές στο σπήλαιο της Δράκαινας. Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες για συνέχιση των ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή καθώς και προγραμματικές συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser, την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων και τις ενδιαφερόμενες ξένες αρχαιολογικές σχολές. Σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Πόρου που θα προκύψει και τις αρχαιολογικές Υπηρεσίες, θα συζητήσουμε τις δυνατότητες για τη δημιουργία στο μέλλον ενός νέου και μεγαλύτερου οικομουσείου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Κεφαλονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου