Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ Σ.Ε.Κ




Ο ΣΕΚ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ  ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Είναι γνωστό σε όλους το χρόνιο πρόβλημα της μη λειτουργίας σφαγείου στο Αργοστόλι,   το οποίο και αποτελεί  τεράστιο  πλήγμα στη λειτουργία της  κτηνοτροφίας  του νησιού  στην  παραγωγή κρέατος και στην τοπική οικονομία.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα που η κτηνοτροφία  μπορεί να αποτελέσει τον  κύριο μοχλό ανάπτυξης  και   εξόδου της χώρας από την κρίση να εμποδίζεται η παραγωγική  διαδικασία.

Για το λόγο αυτό παραθέτουμε την έγγραφη  διαμαρτυρία,  όπως μας εστάλη,  από την Κτηνοτροφική  Οργάνωση της Κεφαλονιάς,   μέλος  του ΣΕΚ.




«ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ  Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ



Ενώ μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για «καθαρή » κτηνοτροφία με την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία και εξακολουθεί να μην έχει επιλύσει το σοβαρό ζήτημα του σφαγείου στο Αργοστόλι.  Συγχρόνως  δεν ενδιαφέρθηκε  για τα 200.000 αιγοπρόβατα  και τα 3500 βοοειδή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και δεν έλαβε μέτρα για τον έλεγχο της ορθής λειτουργίας του  σφαγείου που με προσωρινές αποφάσεις του Περιφερειάρχη  το ακατάλληλο σφαγείο του Νομού ανοίγει χωρίς κωδικό μόνο λίγες μέρες την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα δίχως να απασχολεί τον κ. Περιφερειάρχη η διασφάλιση της  δημόσιας υγείας των ντόπιων κατοίκων αλλά και  των επισκεπτών. Μήπως άραγε συμβάλλει και αυτό στο γεγονός ότι η Κεφαλονιά και  το Θιάκι αποτελούν στατιστικά τις περιοχές με τα ολοένα  αυξανόμενα  κρούσματα  καρκίνου στην Ελλάδα;

Οι κτηνοτροφικές μονάδες δεν αντέχουν κραδασμούς της αγοράς.  Έπρεπε να υπάρχει στήριξη των ντόπιων κτηνοτροφικών μονάδων από την Περιφέρεια  ώστε να μεγαλώσουν να γίνουν βιώσιμες και να αποτελέσουν όχημα για το μελλοντικό επάγγελμα των νέων ανθρώπων. Αναρωτήθηκε ποτέ  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ότι  από τα 150.000 αρνοκάτσικα που γεννιούνται ετησίως μόνο 5.500 φεύγουν ζωντανά με σήμανση εκτός του Νομού ; Τι γίνεται με τα υπόλοιπα ; Που σφάζονται και που διακινούνται; 
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχει ασύλληπτο κενό συντονισμού αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την κτηνοτροφία, παραγωγή και διάθεση κρέατος εξαγωγικού χαρακτήρα.

Ανάκαμψη, ανάπτυξη νέος πλούτος, παραμένουν άγνωστες έννοιες για την Περιφέρεια για τις εφαρμογές, και επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να παραχθεί πλούτος χωρίς τη στήριξή της. Και όμως η ανάκαμψη, η ανάπτυξη, η δημιουργία πηγών νέου πλούτου, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μπορεί σήμερα να προέλθει  όχι μόνο από την κεντρική διοίκηση που πρέπει αλλά πρωτίστως και από την Περιφέρεια.

Η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων άφησε την ντόπια κτηνοτροφία καράβι ακυβέρνητο, χωρίς πυξίδα και προορισμό.

Παρατηρούνται φαινόμενα καρτέλ και οι ντόπιοι παραγωγοί παίρνουν χαμηλές τιμές.
Εξάλλου χαώδης είναι η απόσταση ανάμεσα στον ντόπιο κτηνοτρόφο, τους ερευνητές ινστιτούτων και τις ανάγκες αγοράς ενώ ελληνικές φυλές εγκαταλείφθηκαν.» 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου