Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η Ελπίδα Κατσαίτη απαντά σε δημοσιευμα του kefalonianews.

ΦΩΤΟ  ΑΝΟΙΞΗ 2013
Κατάε πρώτον λυπάμαι πολύ για τον τίτλο που χρησιμοποιείτε στο άρθρο σας « Είναι ηλίθιοι αυτοί του Λιμενικού Ταμείου »  και λυπάμαι πολύ περισσότερο γιατί υιοθετείτε και εσείς αυτήν την άποψη αφού στο κείμενό σας γράφετε, ότι  o  κορυφαίος πολιτικός παράγοντας  έχει απόλυτο δίκιο σε όσα είπε.
Δεν ξέρω ποιο είναι το κορυφαίο στέλεχος που έχει τέτοιες γνώσεις ώστε να μας χαρακτηρίζει ηλίθιους και δεν με ενδιαφέρει το όνομά του.
Για να μιλάει θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί για το που βρίσκεται η υπόθεση με τα υδροπλάνα και να διαπιστώσει κατά πόσον προχωρά ή όχι. Οσο για το θέμα της καθυστέρησης θα πρέπει να του θυμίσουμε  ότι κάποια πράγματα στην Κεφαλονιά πήγαν λίγο πίσω με το θέμα των σεισμών, όπως και το ότι πολλά νησιά προχωρούν τώρα την διαδικασία, γιατί τυχαίνει  να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή  για το θέμα.
Τα χρήματα που λέει ότι υπάρχουν στο ταμείο μας φυσικά και δεν υπάρχουν σε αυτό το ύψος. Μια όμως και γνωρίζει τα του Λιμενικού Ταμείου θα του πούμε ότι τόσον εγώ όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ξέρουμε πολύ καλά να δίνουμε εντολές και να κάνουμε τα πάντα, όμως μέλημά μας είναι να  ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ. Γιατί όντως παραλάβαμε οφειλές σε ανθρώπους , που δεν μπορούσαν να πληρωθούν γιατί, δεν υπήρχαν αποφάσεις για την κάθε ανάθεση, δεν υπήρχαν εγκρίσεις, γινόντουσαν όλα στο προφορικό και μετά πληρωμή τίποτα.
Ούτε για το θέμα των τουαλετών, είναι ενημερωμένος, ούτε για το θέμα των λιμανιών, Ληξουρίου και Αργοστολίου, παρόλο που πολύ τακτικά ενημερώνω και από τις ραδιοφωνικές εκπομπές.  Τα Υπουργεία έχουν αναλάβει κάποια πράγματα, αλλά το κορυφαίο στέλεχος φαίνεται κωφεύει.
Εχουμε κάνει έναν προϋπολογισμό και ένα τεχνικό πρόγραμμα ανταποκρινόμενο στα χρήματα που έχουμε. Ακόμα και αυτά που έχουμε προγραμματίσει, δυσκολευόμαστε να τα πραγματοποιήσουμε αφού κολλάμε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Εμείς για να βάψουμε ένα κάγκελο, χρειαζόμαστε τεχνική έκθεση. Το λέω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, οι τεχνικές υπηρεσίες, ίσως λόγω φόρτου εργασίας, δεν μπορούν να μας υποστηρίξουν άμεσα στα έργα που θέλουμε να κάνουμε, σε μελέτες κλπ.   Αν δεχ έχουμε αυτά τα στοιχεία, δεν μπορούμε να έχουμε αδειοδότηση από το Υπουργείο και πολύ βασικό δεν μπορούμε να πληρώσουμε τον άνθρωπο που  θα μας δουλέψει, όταν αυτά πάνε στον επίτροπο.
Ούτε μπορούμε να προσλάβουμε συνεργαζόμενο μηχανικό γιατί και δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε και γιατί ό,τι θα μας φτιάξει πάλι πρέπει να πάει στις τεχνικές υπηρεσίες για θεώρηση.
Κατά συνέπεια, αν δεν τηρηθούν οι διαδικασίες, κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν απλήρωτοι και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναγκάσουμε τον κόσμο να κάνει διαταγές πληρωμής μετά από χρόνια για να πάρει τα λεφτά του. Γιατί τέτοια παραλάβαμε αρκετά.
Το θέμα αυτό της δυσκολίας του να προχωρήσουμε το πρόγραμμά μας, εκτός του ότι το επικοινωνώ ακόμη και σε συνεντεύξεις, το έχω θέσει και στον Δήμαρχο, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα.
Το ότι η Ελπίδα Κατσαϊτη, για τους δικούς της λόγους, δεν πολιτεύεται πάλι, δεν έχει καμμιά σχέση με το κατά πόσο τιμά την θέση της η όχι. Οσο είμαι στην θέση εκείνη, θα κάνω ό,τι το καθήκον, το φιλότιμο μου και η προθυμία μου, μου επιβάλλει  να κάνω.
Θέλω πολύ να αφήσω έργο πίσω μου, όπως και ο καθένας στην θέση μου θα το ήθελε.  ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ γιατί τον άφησα απλήρωτο.
Αν τόσον εγώ όσον και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, χαρακτηριζόμαστε ηλιθιοι, γιατί δεν  κάνουμε ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΡΓΑ,  θα απαντήσουμε στο κορυφαίο στέλεχος, ότι προτιμάμε να προσφέρουμε λιγότερες αλλά σωστές υπηρεσίες στον τόπο μας και όχι να «πνίγουμε» ανθρώπους μέσα στην γενικότερη κρίση που μαστίζει το νησί μας.

Ελπίδα Κατσαίτη
Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς
ΠΗΓΗ  ΙΟΝΙΑΝΠΡΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου