Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ 31 ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΕΙΔΙΚΑ  ΤΩΡΑ  ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!

Φωτογραφία της Γιωτα Μπατιστατου.

Οι κανόνες είναι σχετικά απλοί. Κάποιος παίκτης στο τραπέζι ξεκινάει και κάνει τη μάνα (τον γκρουπιέρη) και αυτό το κάνουν όλοι οι παίκτες με τη σειρά τους όπως κάθονται στο τραπέζι. Μοιράζει από ένα φύλλο σε όλους τους παίκτες και ο κάθε παίκτης ποντάρει ένα ποσό. Η "μάνα" τραβάει δικά της φύλλα. Αν καεί τους πληρώνει όλους ανάλογα με το ποντάρισμα. Αν φέρει 31 τότε πληρώνεται από όλους το ποντάρισμα τους. Αν έχει 14 τότε παίζει με ένας εναντίον ενός με όλους τους παίκτες και κερδίζει ο παίκτης που θα φέρει 31 ή καλύτερο 14.

Αν η "μάνα" έχει ένα οποιοδήποτε άλλο φύλλο τότε φανερώνει όλα τα χαρτιά της εκτός από 1 που το κρατάει κρυφό και παίζει ένας εναντίον ενός με όλους τους παίκτες. Στο τέλος κερδίζει όλα τα μικρότερα και τα ισόποσα φύλλα, πληρώνει τα 14, τα 31 και όσους παίκτες έχουν μεγαλύτερο φύλλο. Μερικές φορές το 31 μπορεί να παιχτεί με ελαφρά διαφορετικούς κανόνες, ανάλογα με την αρχική συμφωνία στο τραπέζι.
Το τριανταένα είναι το κλασικό οικογενειακό παιγνίδι που παίζεται στα σπίτια τις μέρες των γιορτών της πρωτοχρονιάς από μικρούς και μεγάλους ισότιμα. Παίζεται με μικρά στοιχήματα, ενώ συνήθως όσοι απο τους παρεβρισκόμενους θέλουν κάτι πιο τζογαδόρικο φτιάχνουν ένα άλλο τραπέζι και παίζουν το σπιτικό 21 ή πόκα.
Κερδοφόρα φύλλα είναι τα 2 δυάρια, όλοι οι συνδιασμοί του 14 ( με τον άσσο - τρία και το φιγούρα - τέσσερα να προηγούνται στην ισοπαλία ) και το 31.
Όταν καεί η "μάνα" αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει ο επόμενος παίκτης. Συνήθως αν η μάνα καεί την πρώτη φορά, της δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία, αλλιώς συνεχίζει το παιγνίδι μέχρι να καεί.

TO  31  BIΔΑΡΙΣΤΟ  .., ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ,, ΟΠΟΥ  ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥς 3 ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΚΑΙ  Η ΜΑΝΑ ΕΧΕΙ  ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ!!
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,, ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΙΑ (ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Ο πρώτος εκ δεξιων,, της μάναςαρχιζει το παιχνίδι,, (στυλ ποκας-κερ)  πονταρει αν θέλει και οσοι θέλουν να συνεχιζουν συμμετεχουν, εχει δικαιομα να τραβηξει φύλλο, και να ξαναπονταρει,, μεχρι να φτασει οσο πιο κοντα στο 31,, ή το 14 οπότε  εκει θα πει πασο!!!
(τα υπόλοιπα εκτος των 3 φυλλων φανερα!)
Το ιδιο γινεται  σε καθε παικτη,, κυκλικα που συνεχιζει να μενει  στην γυρα!
ΟΤΑΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΌΛΟΙ  ΚΑΙ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΡΛΕΥΤΑΙΑ,, (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΡΑ.. ΛΟΓΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΩΝ) ΦΑΝΕΡΟΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΟΛΩΝ
Η μάνα σε ισοβαθμία κερδίζει,,ενω σε αλλήν ισοβαθμία κερδιζει όποιος  ηταν η σειρα του πρωτα
Δηλαδή ειχε παίξει πρωτος!
ΟΠΟΙΟς ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,, ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟς ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ (Αυτος που ειχε παιξει νωρίτερα πρώτα)
Δικαιωματικά  μια εναλάκτική ακόμη του παιχνιδιού,, ο πρωτος  εχει και το δικαίωμα ν πονταρει "ΤΥΦΛΑ"  Πρίν ακόμη δει τα χαρτιά του,, και οσοι θελουν να συνεχίσουν πρέπει να πονταρουν και αυτοί το ίδιο ποσό. Εφοσον δει τα φ'υλλα του μπορει να ξαναποντάρει, μετα να τραβήξει φυλλο, και να ξαναπονταρει,, μεχρι να πει πασο.
ΚΑΛΑ  ΚΕΡΔΗ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

3 σχόλια:

  1. Ορέ το 31 και με σοκολατάκια παίζεται και με μπιζέλια παίζεται και με ό,τι άλλο θελήσει η ψυχή σας.
    Μονάχα εμείς που παίζουμε το «Θιακό» 31 με νησάκια δε βγάζουμε άκρη, γιατί χάσαμε τη μάνα (τσου αρχαιολόγους), να τραβήξουνε φύλλα.

    Χρόνια πολλά και καλύτερα.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα ΓΥΡΙΣΕς ΜΠΟΝΟΡΑ-ΜΠΟΝΟΡΑ,, ΕΓΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!
    τΙ ΕΓΙΝΕ την κοπανησες από το γυναικοχώρι!!
    Ξεχασε και ο Αβρααμ να σε φτιαξει τελικα,,ειχε πει οτι θα μου στειλει δημιουργια, αλλα μαλλον το ξεχασε!, Καλη χρονια, και καλα κέρδη σε οσους παιζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφαρμόζω το "παν μέτρον άριστον" γιατί έχουμε που έχουμε τη "δόση" μας εκ καταγωγής, άμα πάρουμε και άλλη αντίο μαστέλο που έλεε κι ο νόνος μας…
    Χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή