Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Από τους πλέον ονομαστούς μυθικούς ήρωες ήταν ο Σίσυφος, γιος του Αιόλου, ιδρυτής και βασιλιάς της Εφύρας (η πρώτη ονομασία της Κορίνθου). Η πρώτη απόδειξη της εξυπνάδας του ήταν η σύλληψη του διαβόητου κλέφτη κοπαδιών του Αυτόλυκου.

Αυτός ήταν γιος του Ερμή και είχε αποκτήσει από τον πατέρα του το χάρισμα να εξαφανίζει ή να αλλάζει χρώμα στα ζώα που έκλεβε. Κατά συνέπεια ήταν αδύνατο να εντοπιστεί από τους άτυχους ιδιοκτήτες των κοπαδιών.

Ο Σίσυφος τον υποπτεύθηκε και χάραξε το μονόγραμμά του κάτω από τα νύχια των ζώων του. Έτσι, όταν κάποια μέρα βρήκε να του λείπει ένας αριθμός βοδιών πήγε στον Αυτόλυκο. Ο τελευταίος τον οδήγησε στα κοπάδια του βέβαιος ότι δεν θα καταφέρει να αναγνωρίσει τα ζώα του. Ο Σίσυφος όμως βρήκε όλα τα κλεμμένα, σηκώνοντας ένα ένα τα πόδια τους!

Ο Αυτόλυκος παραδέχθηκε την ήττα του και φιλοξένησε τον Σίσυφο σε μια προσπάθεια εξευμενισμού και προσεταιρισμού του.

Η γέννηση του Οδυσσέα


Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας μάλιστα, άφησε τον φιλοξενούμενό του να πλαγιάσει με την κόρη του την Αντίκλεια, η οποία σε λίγες ημέρες θα παντρευόταν τον Λαέρτη.

Επιθυμία του Αυτόλυκου ήταν το παιδί που θα γεννιόταν από την ένωση του Σίσυφου με την κόρη του να κληρονομήσει την εξυπνάδα του παππού και του πατέρα. Εννέα μήνες αργότερα ήρθε στον κόσμο ο Οδυσσέας!
ΠΗΓΗ

ELHALFLASHBACKS.BLOGSPOT.COM
Ποιος ήταν ο «ανόητος» Σίσυφος; Ήταν ο αληθινός πατέρας του πολυμήχανου Οδυσσέα και ο μοναδικός άνθρωπος που ξεγέλασε δύο φορές τους θεούς του Κάτω Κόσμου

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόνε έτσι πρέπει να είναι τα πράματα με τη γέννηση του Οδυσσέα γιατί εφκειές τσι πανουργίες τσι διατηρήσαμε όπως λέει και η λαογραφία μας με παράδειγμα το σενιόρο Παναγιωτάκη από το Ξι, που μετά από διακόσες πονηριές μας επήρε από τη κόλαση και μας επήε έδεκει στο αμπέλι του Νώε και τη περνάμε ζάχαρη!

    Συνεχίσαμε και αργότερα όταες οι Βενετοί στα ιστορικά αρχεία τσου μας χαρακτήριζαν δυναμικούς και εφευρετικότατους, αλλά τώρα η δυναμικότητά μας περιορίστηκε στη προσπάθεια καλοπέρασης των αδέσποτων και η εφευρετικότητα στο να τυλίγουμε και να καμαρώνουμε γατσούλια στο «Μέγαρο» με την Ελληνική σημαία… Χα χα χα.
    Αλήθεια άμα τσου τραβήξει ο Ρισσιάνος μια αγωγή για προσβολή του εθνικού μας Συμβόλου τί θα γένει?

    Σημείωση:
    Οι φίλοι που διατηρούνε σκύλο να του πλένουνε καλά τα σερβίτσια στα οποία τρώει και προπάντων απαραίτητα μαχαιροπήρουνα και χαρτοπετσέτες, γιατί κινδυνεύουνε από αγωγές και δικαστήρια αλά πρόσφατο περιστατικό με εφκείνονε το κοντοχωριανό μου!
    Άσε που θα του τραβήξω και εγώ μια καταγγελία γιατί καθότανε και κάπνιζε δίπλα στο σκυλάκι βάζοντάς το σε κίνδυνο από παθητικό κάπνισμα!
    Ορέ μπάς και δε μπάει κάτι καλά??
    Σπ. Ρ.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστηκα οτι κατι ειχες να σχολιασεις ,,μιας και το ειδες παλιοτερα και εσβησες το σχολιασμο σου! Μπερδεματα πολλα με ευκινη την μυθολογια τελικα χαχα,, παντως μιας και αναφερεσε σε σκυλια, μην ξεχνας τον Κουταβο (κουταβια, τον Αργος (Αργοστολι) και την Λαιλαπα του Κεφαλου,, αιτια να παντρευτει την Προκριδα! Εξαλου ο σκυλος ειναι το ον ,, που επειδη ηταν το πρωτο που εξημερωθηκε,, ο ανθρωπος προχωρησε σε πολιτισμο ας πουμε χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόνε πρώτα είμαι φιλόζωος αλλά όχι με υπερβολές και υστερίες.

    Δεύτερο θέλω να μαζέψω κάτι ελιές στο Άργος και θα πρέπει να βοηθήσουν οι φιλόζωοι για μια άδεια οπλοφορίας γιατί θα με φάνε τα τσακάλια που
    αμολάρανε στη περιοχή.

    Τρίτο το «ρεζουμέ»:
    Λοιπόνε η Λαίλαπα ήταν σκυλί Θεϊκό με ξέχωρα χαρίσματα από τα κοινά σκυλιά και μη ξεχνάμε ότι το απόχτησε ο Κέφαλος σα πονηρός Κεφαλλήνας για να μη βγεί ΚΕΡΑΤΑΣ και ζημιωμένος…
    Χα χα.
    Ο Κούταβος πήρε το όνομά του από τις λεκάνες εξάτμισης των εκεί αλυκών.
    Χα χα
    Ο Άργος καμία σχέση με Αργοστόλι, (Αρκοσόλιο λεγόταν παλιά λόγω του σχήματος τση γέφυρας).
    Χα χα
    Στα σκυλιά οι αρχαίοι αμφιβάλω αν είχαν κάποια συμπάθεια ούτε και ο νόνος μου που άμα έγλεπε καμιά γυναίκα που έκανε σα θηρίο Σκύλα μαύρη την έλεε, όπως και ο Όμηρος εκειό το θηρίο που πήε να χάψει τον Δυσσέα μας Σκύλα το αποκαλεί! Γιατί?
    Χα χα.
    Εκεί που συμφωνούμε είναι ότι η εξημέρωση του σκύλου βοήθησε στο πολιτισμό του ανθρώπου.
    Ξέρετε γιατί?
    Το σκυλί κυνήγαγε για να βγάλει τον επιούσιον της ημέρας και ο άνθρωπος του έπαιρνε το θήραμα το έτρωε εφκειός και ο σκύλος βολευότανε με τα κόκκαλα.
    Πάνω δε σε αυτή τη βάση εφτιάχτηκαν και όλοι οι πολιτισμοί μέχρι τώρα… χα χα χα χα
    Κάθε αντίρρηση δεχτή.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μονο μια,, Σκυλα!!! οντος ειναι βρισια και εχεις χιλια δικια,, αλλα αυτο ειναι μονο λογο γενους θυληκου,, (σκυλα-στριγγλα-γουρουνα,γαιδουρακλπ,, ) οταν ειναι γενους αρσενιικου,, ειναι τιμη,, (Γαιδουρι υπομονης, Σκυλι=εργατικος, κλπ χαχαχ, σε ολα εχω απαντησεις,, ετσι και με την εφορια,, μου την πεσανε τελαυταια μερα σημερα, τσου μουρλανα. και με παρατησανε χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή