Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Αλλάζει σημαντικά ο καιρός από την Τετάρτη το βράδυ!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Βροχές και... χιόνια!Αλλάζει σημαντικά ο καιρός από την Τετάρτη το βράδυ!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες 5 ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά, τα χιόνια στα ορεινά, την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα. Στο σύνολο της χώρας ωστόσο, αναμένεται να σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα, τουλάχιστον έως την Κυριακή 03 Νοεμβρίου.

Η κακοκαιρία έρχεται μετά από ένα μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας, για αυτό και απαιτείται προσοχή από τους πολίτες, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τοπικά πλυμμηρικά φαινόμενα, εξαιτίας του ξηρού εδάφους. Οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων, καθώς αναμένεται έντονη πτώση κεραυνών σε πολλές περιοχές.
Η μεταβολή θα ξεκινήσει την Τετάρτη στα Νοτιοδυτικά της χώρας και σταδιακά θα επηρεάσει τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Από την Πέμπτη και μετά, η κακοκαιρία θε επηρεάσει όλη τη χώρα, ενώ σταδιακά η θερμοκρασία θα πέσει με αποτέλεσμα να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα Βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας. Η ενίσχυση των ανέμων θα προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Οι αγρότες να μεριμνήσουν να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους, καθώς αναμένεται χαλάζι σε μεγάλο μέρος της χώρας. Παράλληλα, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα Βόρεια ορεινά. Επισημαίνεται πως η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι εντυπωσιακή από την Πέμπτη έως το Σάββατο, για αυτό και οι κάτοικοι τόσο των ορεινών αλλά και των πεδινών περιοχών, θα πρέπει να εφοδιαστούν με καύσιμη ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου