Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΔΑΣ ΟΤΑ: μαζικά τεστ και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων

 Η νέα έξαρση της πανδημίας αποδεικνύει προκλητικά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει να παίζει "στα ζάρια" την υγεία του λαού, προκειμένου να μη βάλει σε κίνδυνο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα όσα ακούγονται από κυβερνητικά στελέχη περί "ατομικής ευθύνης" και "χαλάρωσης" στην εφαρμογή των μέτρων -ή ακόμη και η ψεύτικη εικόνα που παρουσιάζουν για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας- δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι πάνω από την υγεία του λαού βρίσκονται οι ανάγκες των μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Η εγκύκλιος που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών για μέτρα στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ μέχρι τις 31/8 όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες προστασίας των εργαζομένων αλλά υποτιμά και τη κρισιμότητα της κατάστασης όταν εκθέτει τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίζοντάς τους σε κατόχους Ι.Χ. ή μη. Όταν επίσης μεταφέρει στην ατομική ευθύνη τους συναδέλφους που γυρνάν από διακοπές αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό χωρίς να παίρνει το κράτος ή οι Δήμοι την ευθύνη τόσο για προληπτικά τεστ όσο και την καταβολή των απαραίτητων ΜΑΠ (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, διαχωριστικά).

Τα Σωματεία πρέπει να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν.

Υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη των δημοτικών αρχών και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους, είτε επιστρέφουν από άδεια είτε όχι.

Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 (καθαριότητα, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικές Υπηρεσίες) και αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους

Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου