Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Μ.Ε.

 

Κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Π.Α.Μ.Ε.

Τα Συνδικάτα από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού. Έχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών, καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.

Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς (αναγκαίες αποστάσεις, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, ατομικά μέτρα προστασίας, καθημερινές απολυμάνσεις, διαλείμματα σε κατάλληλους χώρους κ.α.).

Δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των συναδέλφων υγειονομικών και εκπαιδευτικών.Και αυτό γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες από εργαζόμενους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις που επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια και οι εργοδότες απαιτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αποτελέσματα rapid test για να τους επιτρέψουν να πιάσουν δουλειά, αλλιώς τους βγάζουν σε αναστολή. Μάλιστα ενημερώνουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ότι θα πρέπει να προσκομίζουν δύο αρνητικά αποτελέσματα rapid test την εβδομάδα, τα οποία πρέπει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους. Για πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα που τηρούνταν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με το νόμο για τον "υποχρεωτικό εμβολιασμό" έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει την ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.

Τα Συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου