Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Καλώς να μας έλθετε κυρία Υπουργέ. Προβληματίζομαι από το πρωί το τι θα πρέπει να γράψω σήμερα μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας στον χώρο του Πολιτισμού.

Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να γράψω μια επιστολή στην Υπουργό πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη που από σήμερα θα βρίσκεται στα νησιά μας και να της γράψω όσα μας βαραίνουν την ψυχή.
Δεν θα το κάνω τώρα γιατί προέχει ένα πολυσήμαντο γεγονός που όλοι μας πρέπει να το χαρούμε και να εκτιμήσουμε την σημασία των στιγμών.
Το άνοιγμα του Μουσείου της Σάμης είναι εκ των πραγμάτων μια κορυφαία στιγμή για τον τόπο μας και τον πολιτισμό των Κεφαλλήνων και αυτό ακριβώς θα πρέπει να κρατήσουμε στην μνήμη μας από την αυριανή μέρα.
Θέλω να συγχαρώ θερμά όσους εργάστηκαν διαχρονικά για την ολοκλήρωση του Μουσείου της Σάμης με λόγο ή έργο και εύχομαι ειλικρινά κάθε αρχαία πόλης-κράτος των Κεφαλλήνων να αποκτήσει την δική της αρχαιολογική συλλογή αφού πρώτα και κύρια δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου Μουσείου Αργοστολίου.
Στην Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και τους συνεργάτες της που αύριο θα έχουμε την μεγάλη χαρά και την τιμή να τους υποδεχθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του θολωτού μυκηναϊκού τάφου των Τζαννάτων της διαβιβάζουμε και από αυτό το βήμα τις θερμές μας ευχαριστίες για την καθοριστική της συμβολή σε όσα έκανε για την συνολική ανάδειξη του μνημείου και την ένταξή του στο τρέχον ΕΣΠΑ, έτσι όπως το διεκδίκησαν και το είχαν οραματισθεί τα μέλη του Κ.Α.Σ, οι προκάτοχοί της, και διαχρονικά όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Κεφαλλήνων, οι φορείς τους και οι πολίτες αυτού του τόπου.
Δυστυχώς αύριο που θα έλθει η κυρία Υπουργός θα βρει το μνημείο κλειστό και όλους εμάς έξω από τα συρματοπλέγματα και τα αχρείαστα τείχη που χτίζονται ανάμεσά μας.
Εύχομαι και ελπίζω μετά το άνοιγμα της αρχαιολογικής συλλογής της Σάμης η κυρία Υπουργός να δώσει τις κατάλληλες εντολές να ανοίξει ακόμη μια κλειστή πόρτα που έτρεξαν άκαιρα να την κλείσουν οι υπηρεσίες της χωρίς λόγο και αιτία αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η ένταξη του μνημείου στο ΕΣΠΑ.
Καλώς να μας έλθετε κυρία Υπουργέ. Εμείς έστω και με τις πόρτες κλειστές θα είμαστε εκεί έξω από τα συρματοπλέγματα του μνημείου για να σας υποδεχθούμε όπως αρμόζει στον πολιτισμό των Κεφαλλήνων.

Makis Metaxas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου