Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Με μεγάλη χαρά και τιμή, σας γνωρίζουμε ότι τις 18 Απριλίου, στον χώρο του

Ορφανοτροφείου « Ο Σωτήρ» θα διοργανωθεί εκδήλωση παρασκευής παιδικού γεύματος

από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, η οποία στο νησί μας, εκπροσωπείται από τον

executive Chef κ.Χρήστο Μαχαίρα.

Η Λέσχη, η οποία συμπλήρωσε ήδη 30 έτη από ιδρύσεώς της, καλωσόρισε

πρόσφατα δύο νέα μέλη από το νησί μας τα οποία εντάχθηκαν, με στόχευση στο δυναμικό

της, προσφέροντας νέες προοπτικές στο χώρο της τοπικής γαστρονομίας, τον Κ. Χαράλαμπο

Πετράτο και τον κ.Γεράσιμο Γαλιατσάτο. Η λειτουργία της δε, αποσκοπεί στην ανάδειξη και

στήριξη της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας μας και των επαγγελμάτων που

συσχετίζονται με αυτήν, -με έμφαση σε αυτά του Αρχιμάγειρα και Αρχιζαχαροπλάστη-, την

αναβάθμιση των εκπαιδευτικών σχολών με συναφές αντικείμενο και την ευρύτερη προώθηση

των συναφών μορφών τουρισμού. Στο νησί μας δε οι πρωτοβουλίες της, εστιάζουν στην

γόνιμη αξιοποίηση των εξαιρετικών προϊόντων της γηγενούς μας παραγωγής αλλά και στην

επί της ουσίας προώθηση και διάδοση της γαστρονομίας, με σοβαρότητα και επιμέλεια,

πάντα με γνώμονα την αρμονική της συνύπαρξη με την παράδοση, την ταυτότητα και την

φυσιογνωμία της Κεφαλονιάς αλλά και σε δράσεις με φιλανθρωπικό έρεισμα.

Το επικείμενο εγχείρημα στο Ορφανοτροφείο, συνιστά ένα ευγενή συνδυασμό,

κοινωνίας των παιδιών με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, εκμάθησης και προσφοράς.

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των μελών της

Λέσχης, να παρασκευάσουν και να γευθούν τα εδέσματα και να ψυχαγωγηθούν ενόψει των

εορτών, παρέχοντας ένα ευχάριστο Αναστάσιμο μήνυμα, αγάπης, χαράς κι αλληλεγγύης σε

όλους μας.

Ευελπιστούμε δε, ότι αυτή θα είναι η πρώτη από μία σειρά ανάλογων δράσεων,

κοινωνικών, εκπαιδευτικών αλλά και προωθητικών που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην

διαμόρφωση μίας εικόνας αξιώσεων στον χώρου του γαστρονομικού πολιτισμού και του

τουρισμού αλλά και στην στήριξη των επισιτιστικών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου