Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Σπ. Πεφάνης: «Δεν μπορεί να υπάρχει σύγχρονος Δήμος, χωρίς Δημοτική Αστυνομία. Στόχος μια οργανωμένη, όμορφη πόλη, προσιτή στον δημότη και τον επισκέπτη»

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο νέος αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου, με αρμοδιότητα τον ορισμό επιτροπής προστασίας, ελέγχου δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων και όρους λειτουργίας της, Σπύρος Πεφάνης.

Ο κ. Πεφάνης έδωσε ευθύς εξ αρχής το στίγμα των προθέσεων του: «Προσπαθώ και εγώ τόσα χρόνια σ αυτό το μετερίζι της Κεφαλονιάς, προσφέρω εκείνο το λίγο που μπορώ για να έχουμε καλύτερες μέρες εμείς, τα παιδιά μας και οι νεότερες γενιές. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η ανθρωπότητα, να είμαστε σοβαροί, να έχουμε χαμηλούς τόνους, να έχουμε διάλογο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με ψυχραιμία τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Η πρώτη μου τοποθέτηση στον τομέα αυτό, ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου (2021) ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αστυνόμευσης και ελέγχου. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο (Θεόφιλο Μιχαλάτο) μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε , που μου δείχνει και επειδή η αρχή μου είναι οι καλές συμμαχίες, που προσφέρουν την ανάπτυξη, γι αυτό και εγώ θα είμαι πάντα ενεργητικός. Πιστεύω ότι τα όργανα του Δήμου είναι όργανα που προσφέρουν ανάπτυξη και αποφάσεις και όχι λόγια, γι αυτό τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω μέχρι εκεί που μπορώ να συνεισφέρω για καλύτερες μέρες στο Δήμο, που βλέπω ότι γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Τότε μου ανατέθηκαν (τον Σεπτέμβριο του 2021) κάποιες αρμοδιότητες με την συνεπικουρία του Δημάρχου, τώρα μου ανέθεσε τις αρμοδιότητες που έχει ο ίδιος, τις αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με τον ορισμό της επιτροπής προστασίας, ελέγχου δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων και όρους λειτουργίας της».

Ανέλυσε πλήρως τις αρμοδιότητες της Επιτροπής και την βαρύτητα τους, η οποία Επιτροπή με την σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα καταργηθεί και θα αναλάβει τις αρμοδιότητες αυτές η Δημοτική Αστυνομία. Μετά τη πρόσφατη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας)  του Δήμου Αργοστολίου, και την έγκριση του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα ακολουθήσει το ΦΕΚ που θα σηματοδοτήσει τη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία θα είναι υπό την εποπτεία του και θα συμπεριλαμβάνει και το κυκλοφοριακό και την στάθμευση.

Η Δημοτική Αστυνομία θα έχει 32 αρμοδιότητες: «Δεν μπορεί να υπάρχει σύγχρονος Δήμος χωρίς Δημοτική Αστυνομία. Αυτό ειπώθηκε και στην διαβούλευση που έγινε και για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου πρόσφατα και προς τιμήν της η Δημοτική Αρχή, ένα από τα πρώτιστα προγράμματα που έκανε ήταν η επανίδρυση της Δημοτικής αστυνομίας την οποία την έκανε και σε ένα μήνα θα υπάρχει με σφραγίδα».

Επανέλαβε ότι η φιλοσοφία η δική του είναι ο διάλογος και η κατανόηση μεταξύ των επαγγελματιών , αλλά και η αποφασιστική διάθεση για να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και η πόλη να έχει την ευταξία που πρέπει. Τα τέλη για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων έχουν παραμείνει σταθερά ,οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι συνεπείς και όσοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους θα καλεστούν να το πράξουν, γιατί θέλει στήριξη και ο Δήμος: «Η προσπάθεια μας θα είναι προς την κατεύθυνση να έχουμε μια οργανωμένη, όμορφη πόλη, η οποία θα είναι προσιτή στον Δημότη, αλλά και στον επισκέπτη. Επειδή είμαστε τουριστική πόλη, τουριστική περιοχή, θέλουμε να δείχνουμε ότι το καλύτερο, μια καθαρή πόλη, μια πόλη με Δομές, με οργανωμένη διάσταση , με ωραία μαγαζιά, με ωραίους πεζοδρόμους κλπ. Είμαστε ένα όργανο που διαβουλεύεται πρώτα απ όλα και άμα διαβουλεύεται, βλέπει και αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ανθρώπου που έχει απέναντι του και πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και κατανόηση».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης σε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου