Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Χωρίς μέτρα από αυριο

 Σε τροχιά κανονικότητας μπαίνει από αύριο, Κυριακή, 1η Μαΐου, η χώρα μας, αφού η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, προχωρά σε άρση μέτρων σχεδόν σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Χωρίς μέτρα

Έτσι από την Κυριακή η χώρα επιστρέφει σχεδόν στην κανονικότητα αφού αίρονται σχεδόν όλα τα μέτρα με εξαίρεση τις μάσκες που θα παραμείνουν υποχρεωτικές όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

  • Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από την 1η Μαΐου τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Γεγονός που σημαίνει ότι στην εστίαση, στα εμπορικά καταστήματα αλλά και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα μπαίνουν κανονικά χωρίς καν την επίδειξη rapid test.
  • Και στις εισόδους της χώρας απελευθερώνονται τα πάντα αφού γίνεται αναστολή του πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου.
  • Σε όλους τους εμπορικούς χώρους, τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, στην εστίαση, στην ψυχαγωγία η πληρότητα θα είναι 100%.
  • Σε ότι αφορά στα rapid test και αυτά μειώνονται για τους ανεμβολίαστους. Ειδικότερα, θα γίνεται ένα rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας. Εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (όπου το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό) που παραμένουν τα 2 rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι παρότι στα νοσοκομεία ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως για λόγους υγείας, όπου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε 2 rapid test.
  • Επίσης 1 rapid test (από 2 που ήταν ως τώρα) θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΔΕΠ.
  • Τέλος τα rapid test και για τους φοιτητές καθώς σταματά και η επίδειξη του Covid Pass από 1ης Μαΐου.
  • Ταυτόχρονα σταματούν τα self-test και για τους μαθητές στα σχολεία. Θα γίνονται μόνο rapid test την 1 η και την 4 η ημέρα, αν παρατηρηθεί κρούσμα.

Πηγή: ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου