Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η Ιστορία Πίσω Από Το Φραπέ



Ο φραπέ χρονολογείται από τη Διεθνή Εμπορική Έκθεση 1957 στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Nestlé, Γιάννης Δρίτσας, εξέθεσε ένα νέο προϊόν για τα παιδιά, ένα σοκολατένιο ρόφημα που παράγεται αμέσως αναμειγνύοντας το με γάλα και ανακινώντας το σε σέικερ. Ο υπάλληλος του Δρίτσα Δημήτρης Βακόνδιος έψαχνε τρόπο να πιει τον συνηθισμένο στιγμιαίο καφέ στο διάλειμμα του αλλά δεν μπορούσε να βρει ζεστό νερό, οπότε ανακάτεψε τον καφέ με κρύο νερό και σέικερ. Αυτό το αυτοσχέδιο πείραμα καθιέρωσε αυτό το δημοφιλές ελληνικό ποτό.
Ο φραπέ έχει διατεθεί κυρίως από τη Nestlé και είναι από τα πιο δημοφιλή ποτά στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Freddo espresso και ο Freddo cappuccino τον αντικατέστησαν ως τους κορυφαίους παγωμένους καφέδες.
Ο φραπέ διατίθεται σε τρεις βαθμούς γλυκύτητας, καθοριζόμενος από την ποσότητα ζάχαρης και καφέ που χρησιμοποιήθηκε.
1) ”Glykós” - ΓΛΥΚΟ, 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ και 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
2) "Métrios" - ΜΕΣΑΙΟ, 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
3) "Σκέτος" - ΣΚΕΤΟ, 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ και χωρίς ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου