Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Γ. Τρεπεκλής: Σε εγρήγορση και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών από την πτώχευση του FTI

 

Γ. Τρεπεκλής: Σε εγρήγορση και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών από την πτώχευση του FTI

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.ΠΕ κ. Γιάννης Τρεπεκλής σχετικά με την πτώχευση του Γερμανικού Τουριστικού Οργανισμού FTI, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τη διαδικασία πτώχευσης, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως είναι ο FTI, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προεξάρχοντος του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με τους ξενοδόχους, επαγγελματίες του τουρισμού και εργαζόμενους.

Πρωταρχικό μας μέλημα, αυτή την στιγμή είναι, όσοι επισκέπτες βρίσκονται στα Ιόνια νησιά για τις διακοπές τους μέσω του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού οργανισμού να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις και κυρίως χωρίς προβλήματα.

Οι άνθρωποι του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά έχουν αποδείξει στο παρελθόν σε ανάλογες και αντίστοιχες περιπτώσεις, υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και αλληλεγγύης και είμαι απολύτως βέβαιος ότι τι ίδιο θα συμβεί και τώρα αν χρειαστεί.

Σε συνέχεια των ενεργειών μας, επειδή πρόκειται για ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα, το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην αρχή, ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα προσεγγίσουμε το θέμα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να απαλειφθούν, οι όποιοι ελλοχεύοντες κίνδυνοι και κυρίως να απαλειφθεί το φαινόμενο του ντόμινο των εξελίξεων, που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη, της πολλά υποσχόμενης τουριστικής περιόδου.

Όπου χρειαστεί και απαιτηθεί θα είμαστε έτοιμοι, με στοχευμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες να παρέμβουμε, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του τουριστικού μας προορισμού και των ανθρώπων της τουριστικής μας βιομηχανίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου