Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ν.Ο.Α. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου ιδρύθηκε το 1957 με πρώτη δραστηριότητα
το τμήμα της Κολύμβησης όλων των κατηγοριών και την υδατοσφαίριση.
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλοί όμιλοι στην Ελλάδα και ο δικός μας ήταν μέσα στους πρωτοπόρους.
Το 1983 παλαιοί αθλητές αναλαμβάνουν το σύλλογο και μετά από δέκα χρόνια συνεχής προσπάθειας φτάσαμε στο σημείο να έχουμε:

1. Δικές μας εγκαταστάσεις για κολύμβηση- υδατοσφαίριση - ιστιοπλοΐα – κωπηλασία – κανόε- καγιάκ.
2. Τριακόσια παιδιά όλων των κατηγοριών που ασχολούνται στην κολύμβηση (καταλαμβάναμε για 9 συνεχόμενες χρονιές την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ομίλων θαλάσσης Πανελληνίως σε όλες τις κατηγορίες στην κολύμβηση από το 1991 μέχρι και 1999). Η δραστηριότητα αυτή του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου αλλά και οι αγώνες των μελών του, είχαν σαν αποτέλεσμα την κατασκευή στο Αργοστόλι Ολυμπιακών προδιαγραφών Δημοτικού Κολυμβητήριου, ένα έργο με μεγάλη σημασία για ολόκληρη την Κεφαλονιά.
3. Τμήμα Υδατοσφαίρισης με 23 αθλητές και συμμετοχή στην B’ Εθνική Κατηγορία. Στις 26 Ιουλίου 2009, η Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και τον Ιούλιο του 2010 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας Β΄ Εθνκής Κατηγορίας και ανέβηκε στην Α2 κατηγορία.
4. Τμήμα Ιστιοπλοΐας με 15 σκάφη τύπου Optimist και 10 σκάφη τύπου Laser
Στα τμήματα της Ιστιοπλοΐας έφτασαν να απασχολούνται μέχρι 50 αθλητές.
Ο κόλπος του Αργοστολίου είναι ο καταλληλότερος αλλά και ασφαλέστερος για τα σκάφη αυτού του τύπου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας κατηγορίας OPTIMIST και LASER rdl.
5. Σχολή Ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, που λειτουργεί όλους τους χειμερινούς μήνες από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Κάθε της τμήμα αποτελείται από 10 άτομα και το καλοκαίρι γίνονται εκπαιδευτικά ταξίδια. Στο πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνονται: Ναυτιλία, Μετεωρολογία, ΔΚΑΣί, Ναυτική Τέχνη και χρήση Ιστίων. Τα μαθήματα διδάσκονται από Καθηγητές Πλοιάρχους ΕΝ, αθλητές, διπλωματούχους και Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.
6. Τμήμα Κωπηλασίας που περιλαμβάνει λέμβους τύπου skif, διπλού & τετραπλού skif καθώς και δίκοπους και απασχολεί 35 αθλητές με συμμετοχές και νίκες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας. Ο κόλπος και η λιμνοθάλασσα του Αργοστολίου αποτελούν ιδανική τοποθεσία για το άθλημα της κωπηλασίας.
7.Τμήμα ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ με 20 σκάφη καγιάκ και 40 αθλητές - τριες, εκ των οποίων ορισμένοι πανελληνιονίκες. Τα σκάφη μας είναι μονά, διπλά και τετραπλά.
8. Τεχνική Κολύμβηση με παράρτημα στην Αθήνα και κατάκτηση Παγκοσμίου Μεταλλίου το 2008.

Είμαστε μέλη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.), της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ (Ε.Ο.Κ-Κ) , της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας , Τεχνικής Κολύμβησης).

Ο Ν.Ο. Αργοστολίου απασχολεί οχτώ εξειδικευμένους προπονητές. Η Διοίκηση του Ομίλου αποτελείται από επτά μέλη, ανθρώπους με αγάπη για τον Ναυταθλητισμό. Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου αποτελούν ένα σύγχρονο ολυμπιακών προδιαγραφών ναυταθλητικό προπονητήριο και εκτείνονται σε χώρο τριών (3) στρεμμάτων στον λιμένα Αργοστολίου. Το ναυταθλητικό κέντρο περιλαμβάνει: γραφείο Διοικήσεως με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ταμειακό έλεγχο, γραμματειακή υποστήριξη, γυμναστήριο, ιδιόκτητο λιμενίσκο, ράμπες καθέλκυσης και ανέλκυσης λέμβων, πέντε βοηθητικά –σωστικά σκάφη, φορτηγό για τη μεταφορά αθλητικού υλικού, MINI BUS εννέα (9) θέσεων για τις μετακινήσεις των αθλητών μας.

Ο Όμιλός μας κατ’ επανάληψη έχει βραβευτεί από Επισήμους, , Οργανισμούς, Παράγοντες Πανελληνίων και Τοπικών Αρχών, για την προσφορά του στην Αθλητική Νεολαία του τόπου μας.
ΣΤΟ FACEBOOK  στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://el-gr.facebook.com/noargostoliou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου