Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στο Αργοστόλι

| Εκτύπωση |  E-mail
Τρίτη 21.09.10
new  Εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στο Αργοστόλι
redcrossstripethree300.jpg

redcrossstrip4jpg.jpgΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγαφές για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Αργοστόλι.
 
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελεί την μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη πρώτων βοηθειών και διάσωσης στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση έχει διάρκεια 500 ωρών, εκ των οποίων οι 104 ώρες αφορούν την πρακτική εκπαίδευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20.00 – 22.00.
 
redcrossstripeone1.jpgΤα αντικέιμενα εκπαίδευσης είναι η βασική και προχωρημένη παροχή Πρώτων Βοηθειών, οι Βασικές Αρχές Διάσωσης και η Αντιμετώπιση και Διαχείριση Καταστροφών. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και έπειτα από εξετάσεις ο Σαμαρείτης είναι έτοιμος να παρέχει τις υπηρεσίες του οι οποίες σε καιρό ηρεμίας αφορούν την υγειονομική κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής, την ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών σε ζητήματα πρώτων βοηθειών και διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων και σε πολλές άλλες δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ετοιμότητας του γενικού πληθυσμού σε καταστάσεις κρίσεων.
 
redcrossstripeone2.jpgΣε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες Κινητοποιούνται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του όποιου συμβάντος.
 
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ειναι αναγνωριμένο από την Γενική Γραματεία Πολιτικής Προστασίας με αριθμό πιστοποίησης 022/2001 και ενταγμένο στον σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης.
 
redcrossstripethree4.jpgΗ εκπαίδευση πιστοποιείται από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, στο πρόγραμμα του οποίου στηρίχτηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ο Γερμανικό Ερυθρός Σταυρός είναι ένας από τους μεγαλύτερους και αξιόπιστους φορείς Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στην Ευρώπη. Από το 1980, διατηρεί αδελφοποίηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και επιβλέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ολόκληρη την χώρα.
 
redcrossstripetwo5.jpg«Κάποιος ή κάποια που εντάσσεται στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών κα Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αυτόματα εντάσσεται στον μεγαλύτερο και παλαιότερο ανθρωπιστικό οργανισμό, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου με πάνω από 100.000.000 εθελοντές σε 186 χώρες» τονίζει ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ (Διασώστης, Εκαιδευτής Εκπαιδευτών, Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης) και συνεχίζει «ο Ερυθρός Σταυρός, παντού στον κόσμο και στην Ελλάδα, είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με απόλυτο σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Παρέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση που προέρχεται από την μακρά εμπειρία του σε πολέμους και σε μεγάλες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. Άλλωστε το Σώμα Σαμαρειτών στην Ελλάδα υπάρχει από το 1932, ενώ το 1986 ίδρυσε την πρώτη διασωστική ομάδα στην Ελλάδα με έδρα την Πάτρα.»
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στο www.samarites.gr πατώντας στο μπάνερ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.
 
Οι ελάχιστες προϋποθέσεις είναι να έχουν ηλικία 18 έως 45 ετών και με καλή κατάσταση υγείας.
 
Αναλυτικές πληροφορίες, υπαρχουν στο www.samarites.gr ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνείστε και με το info@samarites.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 
Υπεύθυνοι για την Κεφαλονιά,
 
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος 6972610123 begin_of_the_skype_highlighting              6972610123      end_of_the_skype_highlighting      
Μιχάλης Μοσχόπουλος 6987070138 begin_of_the_skype_highlighting              6987070138      end_of_the_skype_highlighting 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου