Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΛΕΒΟΑ

ΠΟΡΟΣ: Προσωρινή λύση στο θέμα της γέφυρας, για την ασφάλεια των κατοίκων.!

 http://tilevoaskefalonias.blogspot.com

ΦΩΤΟ:POROSNEWS
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της Γέφυρας του Πόρου.  Πρόκειται για μια στρατιωτική γέφυρα τύπου ΜΠΕΛΕΫ που τοποθετήθηκε στο ποτάμι του Πόρου, το Βόχινα,  το 1955, και που οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μετά από έλεγχο που διενήργησαν, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων,  την έβγαλαν ακατάλληλη για βαρέως τύπου οχήματα.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να κλείσει η γέφυρα, ενώ παράλληλα να πέσουν κάποιες μπετονιέρες τσιμέντο,  στην παραλιακή διάβαση, για να διεξάγεται απ’ εκεί η κυκλοφορία, εφ’ όσον το ποτάμι δεν κατεβάζει νερό. .

Ο Βόχινας χωρίζει τον Πόρο στα δύο και η γέφυρα είναι λίαν απαραίτητη.  Καθημερινά περνούν πολλά οχήματα, όπως επίσης και λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.  Η απαγόρευση της κυκλοφορίας της γέφυρας, που σωστά αποφάσισε το ΔΣ  και εφάρμοσε ο Δήμος, δημιουργεί πολλά προβλήματα για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων.  Ευχόμαστε να μην υπάρξει ανάγκη διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων. 

Όπως ακούστηκε, την γέφυρα έλεγξε πρόσφατα και ο στρατός, πλην όμως  τα αποτελέσματα του ελέγχου, κανείς δεν γνωρίζει.  Οι γέφυρες αυτές, συνήθως είναι ιδιοκτησίας του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα, αλλά και την υποχρέωση, να διενεργεί αυτοψίες για την αντοχή και την καταλληλότητα τους.  Κάποιες από τις γέφυρες ΜΠΕΛΕΫ, που έχουν τοποθετηθεί Πανελλαδικά, από τον Ελληνικό Στρατό, έχουν γίνει δωρεά στην περιοχή.  Και σε αυτές, όμως, την αυτοψία καταλληλότητας, την διενεργούν τα Τάγματα Μηχανικού.

Όσον αφορά για την γέφυρα του Βόχινα, αφού έγινε αυτοψία, θα πρέπει να (είχε) ζητηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, το πόρισμα.  Επειδή η Κεφαλονιά, για θέματα στρατού υπάγεται στην Πάτρα, θα πρέπει ο Δήμος να επικοινωνήσει, άμεσα,  με την αντίστοιχη, Στρατιωτική Διοίκηση για να δοθούν διευκρινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου