Β. Ρουχωτάς
Β. Ρουχωτάς
 
Η γέφυρα του Πόρου
Το θέμα είναι γνωστό απο τo 2002 όπως κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Α. Ζαπάντης, και η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει στα χέρια της έκθεση αυτοψίας της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου απο 17.10.2011, στην οποία σαφώς περιγράφεται οτι από την γέφυρα πρέπει να διέρχονται αυτοκίνητα μεγίστου βάρους 5 τόννων και με μέγιστη ταχύτητα 5 χιλιομέτρων.
Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα ως πολυπράγμων είναι και επικεφαλής της τεχνικής υπηρεσίας, να εφαρμόσει κατά γράμμα την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας επέτρεψε να εισαχθεί το θέμα ως κατεπείγον στη συνεδρίαση της 22ας και το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήθηκε να ψηφίσει την πρόταση του κ. Κοτσιλίνη που δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το να εφαρμόσουμε τις εντολές της τεχνικής υπηρεσίας, αφού ο Δήμαρχος δεν είχε πρόταση στο Θέμα. !
POROSNEWS:
ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΦΕΡΕ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ  Δ.Σ.  ΕΦΟΣΟΝ   ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ  ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ  ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΔΗΜΟ.. ΝΑ  ΘΥΜΙΣΩ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΜΑΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΡΟΣ 20\11\2011
κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ.
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΡΟΥ.


Κατόπιν αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (έκθεση της οποίας επισυνάπτουμε) προέκυψε ότι η μεταλλική γέφυρα τύπου « ΜΠΕΛΕΫ» που είχε εγκατασταθεί από τον Στρατό, μετά τον σεισμό του 1953 κ η οποία αποτελεί κυρίως τον Χειμώνα τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας των δύο οικισμών του Πόρου, χρήζει άμεσης επισκευής και συντήρησης.
Σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση, η κατάσταση της γέφυρας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει μέχρι την επισκευή της, την διέλευση οχημάτων με βάρος μεγαλύτερο 5 τόνων και με μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων.
Λόγω του ότι το Δημοτικό Σχολείο Πόρου βρίσκεται στην περιοχή Αράγια, η πρόσβαση σε αυτό από τους μαθητές γίνεται αναγκαστικά μέσω της γέφυρας, αφού και η δεύτερη πρόσβαση η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του χειμάρρου έχει καταστραφεί από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Η καθημερινή διέλευση του σχολικού λεωφορείου, το οποίο μεταφέρει μαθητές από

τα γύρω χωριά, πάνω από την γέφυρα, έχει γίνει πια επικίνδυνη και προκαλεί έντονη ανησυχία και φόβο σε γονείς και μαθητές.
Γι’αυτόν τον λόγο απαιτούμε την λήψη άμεσων μέτρων για την επισκευή της γέφυρας και την αποκατάσταση της παραλιακής διάβασης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των μαθητών.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων και ενεργειών σας καθιστά υπεύθυνους για οποιοδήποτε ατύχημα.
Εξάλλου το πρόβλημα σας έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από την Δημοτική κοινότητα Πόρου και την Διεύθυνση του σχολείου και θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             ΤΑΜΙΑΣ

ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΑΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ