Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ



Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων  και επίτευξης προγραμματικής σύγκλισης με στόχο μια  προοδευτική διακυβέρνηση, η Πρόεδρος  του κόμματος Λούκα Τ. Κατσέλη  συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
ΑΛEΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα ήθελα ξεκινώντας να εξάρω το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ  προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα βουλευτικών εδρών ή αξιωμάτων. Σε μια εποχή ιδεολογικής και πολιτικής φθήνιας, σε  μια εποχή που ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες μη τυχόν και χάσουν τα οφίτσιά τους  και την πρόσβασή τους στην εξουσία, αυτή είναι μια στάση που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό.
Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε επί της ουσίας τους προγραμματικούς άξονες και τα πρώτα βήματα μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει από το λαό μας τη σφιχτή θηλιά του μνημονίου.  Συμφωνήσαμε ότι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη με έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με έναν λαό λεηλατημένο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ελπίδα. Αυτό είναι το διακύβευμα.
Συμφωνήσαμε επίσης στην ανάγκη να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε το μνημόνιο, αντικαθιστώντας το από ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης για την ανάπτυξη, την οικονομική και την κοινωνική, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη δίκαιη όμως δημοσιονομική εξυγίανση. Τις λεπτομέρειες αυτής της ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης θα έχουμε τη δυνατότητα να τις διατυπώσουμε στην πορεία προς τις εκλογές. Άλλωστε αυτό που μας αφορά και αυτό που συζητάμε είναι η πορεία προς τις εκλογές, οι κίνδυνοι και οι δυνατότητες για τη χώρα, οι ίδιες οι εκλογές αλλά και η πορεία μετά τις εκλογές, σταθερά προσανατολισμένοι στην οραματική μας κοινή επιδίωξη για την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών αριστερών και οικολογικών δυνάμεων του τόπου.
Τέλος, συμφωνήσαμε ότι μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι. Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ  χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ.
Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα.  Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε  ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας.
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Όταν γράφεται ιστορία έχουμε όλοι ευθύνη να αποφασίσουμε τι πιστεύουμε, με ποιους είμαστε, τι κάνουμε. Διαλέγουμε. Αυτό κάναμε όσοι από εμάς στην Κοινωνική Συμφωνία ήμασταν βουλευτές, καταψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Και προσωπικά αυτό έκανα τον Οκτώβριο, όταν καταψήφισα το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις,
Το δίλημμα σήμερα, το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ή όχι μια ακηδεμόνευτη προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο; Μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας, της βαθιάς ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας, των μεγάλων ανισοτήτων, της βίαιης αναδιανομής εισοδήματος και πλούτου από τον ευρωπαίο και Έλληνα φορολογούμενο, από τον εργαζόμενο και συνταξιούχο στους κερδοσκόπους, στην τραπεζοκρατία, στην ολιγαρχία;
Εμείς  ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε μια απόφαση, ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου που θέλουν κι αναζητούν μια προοδευτική διακυβέρνηση. Βασική συνιστώσα αυτών των δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, με απόφαση της πρώτης μας πανελλήνιας  συνάντησης στελεχών, αποφασίσαμε να δουλέψουμε , να αγωνιστούμε και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για την επόμενη μέρα, για τις 18 του Ιούνη, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.
Ήδη, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί αυτή η προγραμματική συμφωνία, ένα πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο θα στοχεύει στην παραγωγική αναδιάρθρωση, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην έξοδο της χώρας μας  από την κρίση με αξιοπρέπεια. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το διακύβευμα, γι αυτό θα αγωνιστούμε. Γι αυτό ως Κοινωνική Συμφωνία θέλουμε να συμβάλουμε πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ο Γιώργος Κασσάρας, μέλος της Ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λάζαρος Λασκαρίδης ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αθανασίου και ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενώ αναμένεται και συνάντησή της με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου