Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Μεγάλη η συζήτηση στο κοινοτικό με την επισκεψη κου Κουρη

 


Κουβέντα επί ολων των θεμάτων στο κοινοτικό σήμερα. Καταδεκτικος σε όλες τις ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις σε θέματα καθημερινότητας για το χωριό μας.

Βασικό αν και δεν ήταν δική του αρμοδιότητα το θέμα με τα αποθέματα νερού και την διαχείριση του νερού των δύο λιμνοδεξαμενων ,αλλά και του προβλήματος που πια δεν υπάρχει υπερχείλιση από Αβυθο.

Είμαστε γενικά προικισμένοι σε νερά στην εδώ μεριά αλλά και με την ύπαρξη των δύο δεξαμενών υπήρχε δυνατότητα 1 εκ.κυβικων νερού.Στο πρόγραμμα περιφέρειας έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη μια σε Ληξούρι και μια σε Γριζατα που θα λύσει το πρόβλημα Σάμης.

Αμέσως επόμενο μεγα θέμα η υπόθεση ΜΥΚ.Ταφου Τζαννατων.

Βασικό αίτημα μας ήταν να μάθουμε τουλάχιστον αν υπαρχει δυνατότητα τέταρτο πια χρόνο που το μνημείο μένει κλειστό αν γινόταν να ξαναγίνει επισκέψιμο.

Αναφέρθηκαν και από τον πρόεδρο όλα τα προβλήματα και το ιστορικό στην υπόθεση ,τους λόγους που μένει κλειστό το μνημείο και ο κύριος Κουρής υποσχέθηκε να καλέσει σε μια συνάντηση στην περιφέρεια τον κύριο Γρηγοράκακη για άμεση ενημέρωση,παρουσίας και από εδώ εκπροσώπησης.

Άλλο θέμα ήταν φυσικά ο δρόμος Ατρού που και ενώ είχε γίνει μια μελέτη πολλά χρόνια πριν ,12 στην ακρίβεια,πρώτον επειδή είναι δασικός έπρεπε να βρεθεί δημόσιος υπάλληλος δασολόγος για επίβλεψη και όταν βρέθηκε μετά δύο χρόνια άλλαξε η ηγεσία στην περιφέρεια και το θέμα πάγωσε. Ο κος Κουρής μας υποσχέθηκε ότι αυτήν την φορά το έχει δεδομένο να μην ξαναγίνουν τέτοια λάθη.

Στο θέμα του δρόμου Αη Γιώργης -Αννινατα -Πορος θα επισκευάσει ότι μπορει αλλά θα αφοσιωθεί περισσότερο να γίνει μελέτη ενός σωστού δρόμου στην εκεί περιοχή.

Αναφέρθηκαν τα προβλήματα και στον δρόμο για Σκάλα,της επιβεβλημένης κατασκευής πεζόδρομου από λιμάνι ως Σαρακήνικο λόγο επικινδυνότητας,και παράπονα ότι άλλου πέφτει άσφαλτος και τώρα που είναι και αρχή σεζόν εκεί δεν βλέπουμε καθόλου έργο.

Συζητήθηκε φυσικά η υπόθεση και πορεία άξονα Πόρος Αργοστολι αξίας 55 εκατ.ευρω και το μεγάλο πρόβλημα στο στενό.

Προτάθηκε να φτιαχτεί κατεπείγον η περίφραξη να μην πηγαίνουν ζωντανά στο γκρεμό,και κατά δεύτερο να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα τα σύρματα που κρατούν τις πέτρες να τροποποιηθούν και να γίνουν ριχτα και όχι κάθετα.

Για την γέφυρα Μπέλευ ο Κουρής παραδέχτηκε ότι είναι ντροπή που δεν έχουμε φτιάξει ακόμη μια άλλη, και σε αίτημα των συλλόγων γυμνασίου και Λυκείου υποσχέθηκε να δει σε συνεργασία με τον Δήμο τί μπορει  να γίνει επιτέλους με το θέμα νέου σχολείου σε Πορο..

Επίσης αναφέρθηκε και το μεγάλο πρόβλημα με τα άλογα Αίνου και την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους ,και μας ενημέρωσε για το θέμα ότι θα γίνει την Τρίτη το πρωί με πόλλους εμπλαικομενους.

Ειπώθηκαν πολλά ακόμη ,για την βοήθεια περιφέρειας σε πολιτιστικά και συλλόγους και άλλα πολλά και ευχαριστούμε πολύ τον κύριο αντιπεριφερειάρχη για τον χρόνο του και τις προθέσεις του για τον τόπο μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου