Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΣΤΟΠ στο ξήλωμα της πέργκολας στην αγορά έως την εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων



 Με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου Πατρών σταμάτησε προσωρινά το έργο αφαίρεσης της πέργκολας από κατάστημα στην Αγορά , έως την εκδίκαση της απόφασης. Αυτό προέκυψε μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ΄δικηγόροι της επιχείρησης.

Το Δικαστήριο θέλει να ακούσει τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών και να εκδόσει απόφαση. Πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία σε τέτοιου είδους υποθέσεις δημοτικών ή δημόσιων έργων.

Αναλυτικά

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκε στο εν λογω κατάστημα ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ για το γκρέμισμα της πέργκολας από το δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.  Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Εργων Διονύσης Μινέτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στελιος Σπαθής, ο πρόεδρος του ΔΣ Νικόλας Βαλλιανάτος αλλά και μέλη του ΔΣ της αντιπολίτευσης όπως ο Μάκης Παππαναστασάτος. Στο σημείο βρέθηκε και ο επιβλέπων το έργο εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γεράσιμος Φιλιππάτος.

Η αντίδραση των ιδιοκτητών ήταν έντονα συναισθηματική . 70 χρόνια βρίσκονται στο ίδιο σημείο, ισχυρίζονται ότι έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα από προηγούμενες δημοτικές αρχές και θεωρούν άδικη και καταχρηστική την απόφαση του Δήμου.

Ο Δήμος έχει τα δικά του επιχειρήματα όπως ότι η άδεια που έχουν δεν είναι αόριστη και κυρίως ότι το έργο της ανάπλασης της παραλιακής θα προχωρήσει.

Να επισημάνουμε ότι οι ιδιοκτήτες δηλώναν συνέχεια ότι και αυτοί είναι υπέρ του έργου αλλά δεν μπορεί αυτό να καταλύσει τα δικαιώματά τους και να διαλύσει το μαγαζί τους.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις έγιναν μηνύσεις και από τις δυο πλευρές, πήγαν στον Αστυνομικό τμήμα ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου άρχισαν το ξήλωμα με τη διακοπή του ρεύματος.

Τελικά μια ώρα περίπου μετά, ήρθε στο σημείο ο δικηγόρος των ιδιοκτητών  ο οποίος παρέδωσε στο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο την απόφαση διακοπής της αφαίρεσης της πέργκολας.

Μετά από αυτό το συνεργείο του Δήμου αναχώρησε από το σημείο. Σε πέντε εργάσιμες ημέρες το αρμόδιο δικαστήριο Πατρών θα αποφασίσει για το ξήλωμα ή όχι της πέργκολας.

Δειτε την χθεσινη αναρτηση στο

Παρουσία Θεόφιλου η απομάκρυνση πέργκολας σε κατάστημα της κεντρικής αγοράς (εικόνες)
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, φωτισμός, ασθενοφόρο και κείμενο που λέει "መውት ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΝΟC ΑOΣ ΣτολΩ ΑΡΓΟ"
Όλες οι αντιδράσεις:
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου