Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Εστίαση: Προωθείται μείωση ΦΠΑ στο 13%


Οικονομία
Εστίαση: Προωθείται μείωση ΦΠΑ στο 13%



Αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%.

Για λόγους ταχύτητας, καθώς η τουριστική σεζόν πλησιάζει στην κορύφωσή της, εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ με υπουργική απόφαση, την οποία θα εγκρίνει η Τρόικα, καθώς η κατάρτιση και η ψήφιση μιας νομοθετικής ρύθμισης θα καθυστερήσει πολύ την εφαρμογή του μέτρου. Είναι πολύ πιθανό η τρόικα να δώσει τη συγκατάθεσή της κατά την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
ΚΑΙ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΑΠΟ ΤΑ http://www.tanea.gr
Σήμερα στην εστίαση επιβάλλεται ΦΠΑ με συντελεστή 23%, ενώ στόχος είναι να μειωθεί στο 13%.


Τη μείωση του ΦΠΑ
στις υπηρεσίες εστίασης ζητούν οι επιχειρηματίες ελπίζοντας σε ανάκαμψη της αγοράς. Το αίτημα
για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 9% επανέφερε χθες ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης
(ΣΕΠΟΑ). Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η προσαρμογή αυτή, πέρα από δεδηλωμένη προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού, είναι και επείγουσα ανάγκη καθώς το 50% των δαπανών του τουριστικού πακέτου αφορά στην εστίαση. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η Ελλάδα με ΦΠΑ στο 23% δεν είναι ανταγωνιστική εν αντιθέσει με χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Τουρκία που έχουν συντελεστή από 7% έως 10%.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. «Βρισκόμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου και έχουμε ήδη χάσει σημαντικά έσοδα ως κράτος. Το 50% των δαπανών του τουριστικού πακέτου αφορά την εστίαση. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν έχουμε το περιθώριο να συνεχίσουμε να μην είμαστε. Η εφαρμογή του συντελεστή ΦΠΑ 23% στην εστίαση ήταν καταστροφική και αποτυχημένο μέτρο σε κάθε επίπεδο, κάτι που έχουν όλοι ήδη αναγνωρίσει» τονίζουν οι εκπρόσωποι των Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης. Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για τη νέα κυβέρνηση και ο ΣΕΠΟΑ εκ μέρους των επαγγελματιών της εστίασης είναι έτοιμος να βοηθήσει τους νέους αρμόδιους υπουργούς να αποκτήσουν άμεση και ολοκληρωμένη εικόνα των συνεπειών των υπουργικών αποφάσεων.
Ο κλάδος της εστίασης απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600.000 εργαζομένους, πλήρους ή εποχικής απασχόλησης, σε 120.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου