Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ,, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΤΗ?


ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ΑΠΟ  ΤΗΝ    KEFALONIAPRESS.GR
 https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/295902_164926860254116_2392031_n.jpg
 
 https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/310254_164926566920812_3601704_n.jpg
 
 Ο  Ελειός για άλλη μια χρονιά δοκιμάζεται από τις φωτιές αλλά ο εμπρηστής άφαντος!
  Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Ελειό με τις φωτιές.  Επί χρόνια ξεκινάνε τις ίδιες ημερομηνίες, στα ίδια μέρη με την ίδια σειρά!  Ένας πιλότος νεκρός αλλά ο σχιζοφρενής εμπρηστής διαφεύγει.
  Ο κόσμος έχει φθάσει στα όριά του. Η γραμμή της φωτιάς γνωστή : ξεκινάει από Βαλεριάνο με μικρή φωτιά στην έκρη του δρόμου, συνεχίζει στο ίδιο σημείο στον Κατελειό, η επόμενη είναι στο Ρατζακλί και προχωράει λίγο προς Σκάλα. Μετά ανεβαίνει πάνω από τον δρόμο : Ξενόπουλο, Καπανδρίτι, Ασπρογέρακα.  
Οι  Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας του Ελειού – Πρόννων διαθέτουν πέντε πυροσβεστικά αυτοκίνητα, έχουν  φθάσει και πέντε μέρες να είναι σε επιφυλακή ή να σβήνουν φωτιές και να μην έχουν βγάλει για πέντε μέρες ούτε τα παπούτσια τους.  Η Πυροσβεστική αποδεκατισμένη στα οχήματα. Το αποκάλυψε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτής Κουρής. Δεν υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθούν τα τα αυτοκίνητα.    Σε μεγάλες φωτιές το βάρος πέφτει στις εθελοντικές ομάδες. Δυο αυτοκίνητα της πυροσβεστικής , πέντε των εθελοντών. Πόσο όμως μπορεί αυτό να συνεχιστεί??
  Σήμερα με το αεράκι να δροσίζει την Κεφαλονιά, ξελαμπάδιασε πάλι ο Ελειός.  Μεγάλη φωτιά από τις 3 το μεσημέρι στο πολύπαθο Ρατζακλί. Ολη η δύναμη της εθελοντικής ομάδας με πέντε οχήματα δίνουν μάχη μαζί με δυο πυροσβεστικά και δυο ελικόπτερα τύπου καναντέρ να κάνουν ρήψεις.  Το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο, είναι 6. 45 μμ και βρίσκεται ακόμα στο Ρατζακλί για τυχόν αναχωπύρωση.
 Και ενώ το Ρατζακλί καιγόταν στην περιοχή του νεκροταφείου  ξεσπάνε ταυτόχρονα φωτιές σε Περατάτα, Καραβάδο, Αγία Ειρήνη και Λουρδά (μάλλον κάπου μεταξύ Βλαχάτα - Λουρδα). 
 Η φωτιά στο Λουρδά είναι μεγάλη, ρίχτηκαν στην μάχη και δυο κάναντερ , καίει σε λαγκαδιά, οι καπνοί που βλέπετε αυτή τη στιγμή στο Αργοστόλι πάνω από τον Κούταβο , είναι από την φωτιά στο Λουρδά.  Που να πρωτοπάει η πυροσβεστική, το πεζοπόρο, οι εθελοντές?  Πόσο θα αντέξουν; Ούτε ένα μπουκαλάκι  νεράκι δεν έχει πάλι η πυροσβεστική να παίρνουν μαζί τους οι πυροσβέστες.  Δεν μπορεί αν στείλει η περιφέρεια νεράκια?? 
  
 (οι φωτο ειναι αρχείου)

1 σχόλιο:

  1. Λίγο πολύ κάνουμε στραβά μάτια πιστεύω αφού λίγο πολύ γνωρίζουμε το κύκλωμα που έχει συμφέροντα από τις πυρκαγιές όπως το κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών.
    Κάθε χρόνο ποιος δε γνωρίζει που θα μπούν φωτιές? Το γνωρίζω εγώ που δεν έχω καμιά σχέση. Έχω βοηθήσει στη κατάσβεση κάποιων που λίγο πολύ φαίνεται γιατί άναψαν και άρα είναι γνωστοί οι δράστες.
    Μου έχει τύχει να σβήσω φωτιά μόνος μου νύχτα, που μπήκε τυχαία από τσιγάρο, αλλά ήταν εύκολο γιατί δεν μπήκε για να κάψει, οι άλλες που μπαίνουν από σκοπιμότητα είναι δύσκολες.
    Πιστεύω σε μερικά μέρη αφήνονται να επεκταθούν γιατί αν δεν καεί ικανή έκταση θα επαναληφθούν.
    Έχω διερωτηθεί αν τα έσοδα από ζωοτροφές είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα για πρόληψη και πυρόσβεση.
    Κατέληξα ότι σα μαλ@κ@ς Έλληνας πληρώνω 7 ευρώ τη φέτα στο βοσκό, τυροκόμο, κλπ και άλλα 7 για τα έξοδα πυρόσβεσης.
    Δηλαδή μου κοστίζει το τυρί και το κρέας χρυσάφι.
    Πως διάολο θα πάμε μπροστά έτσι?
    Ας βάζει μόνη της η πυροσβεστική φωτιές όπου «χρειάζονται» να είναι και ελεγχόμενες.

    Χουά χα χα χα χα χα.
    (Υπάρχει και το πρόβλημα του Εθνικού κτηματολογίου βέβαια, άλλη κομπίνα και αυτή)!
    Καύτε να προλάβετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή