Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αμφισβητείται ο «Καλλικράτης» από πέντε μεγάλα νησιά.


ΠΗΓΗ  http://topontiki.gr..

thumb
Η κατάσταση σε πέντε από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο, έχει φθάσει στα άκρα λόγω των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» και την εμμονή Ραγκούση ότι σε όλα τα νησιά (μικρά ή μεγάλα) θα πρέπει να δημιουργηθεί μόνο ένας δήμος! Σήμερα, εν μέσω και της οικονομικής κρίσης, η υποβάθμιση στα νησιά αυτά είναι πλέον φανερή. Δυσλειτουργίες υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτή της αποκομιδής σκουπιδιών, και ταλαιπωρία πολιτών που πρέπει να μετακινούνται προς την έδρα του δήμου δεκάδες χιλιόμετρα πυροδοτούν γκρίνια και τοπικές κόντρες.
Ακόμη υπάρχει μια εντυπωσιακή αποξένωση των κατοίκων που μένουν εκτός της έδρας του δήμου από τη δημοτική αρχή, παρόμοια της οποίας δεν υπήρχε ποτέ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης το 2010 προς τιμή του είχε αρνηθεί να συμφωνήσει με τους δή­μους - μαμούθ του «Καλλικράτη». Τώρα είναι ώρα να τεθεί το θέμα επί τάπητος. Οι κά­τοικοι στα νησιά αυτά έχουν ήδη υπερβεί τα όριά τους... ΠανΚ




Νίκος Βάλσαμος Το Κυριακάτικο Έθνος ( σελίδα 36 ) αναφέρει σχετικά με το θέμα του νέου Καλλικράτη " .....Οι δήμοι- μαμούθ αφορούν κυρίως τα νησιά της Λέσβου, της Ρόδου και της Κέρκυρας, όπου εκτιμάται ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα εισηγηθεί τη δημιουργία τριών έως τεσσάρων δήμων σε κάθε νησί....." Σε κανένα σημείο του παραπάνω άρθρου δεν αναφέρει την Κεφαλονιά. ΤΥΧΑΙΟ??? ή ΣΚΟΠΙΜΟ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου