Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γυμνάσιο Πάστρας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

αναδημοσιευση από

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  http://kefalonianet.blogspot.gr/2012/09/blog-post_25.html
H  μνημονιακή  πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στον τομέα της Παιδείας, «χτύπησε» ανελέητα και το Γυμνάσιο Πάστρας. Ο μειωμένος αριθμός προσλήψεων σε εκπαιδευτικό  προσωπικό, που στο νομό μας δεν κάλυπτε ούτε στο ήμισυ τα υπάρχοντα κενά, σε συνδυασμό με μετακινήσεις από το σχολείο που δεν αναπληρώθηκαν, οδήγησαν ένα σχολείο δυναμικότητας 100 περίπου παιδιών ,διανύοντας την τρίτη εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  να μην έχει στοιχειώδη λειτουργία.

 Για του  λόγου  το αληθές σας  αναφέρουμε ότι το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελούν μια φιλόλογος, γυμνάστρια ,θεολόγος και καθηγήτρια Αγγλικών.
Οι «λύσεις» που δόθηκαν από τη Δ/νση Β’βάθμιας  Εκπαίδευσης (συμπλήρωση ωρών από καθηγητές του Λυκείου)δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου, αφού και σήμερα ακόμη συνεχίζουν να λείπουν:41 ώρες φιλολόγων,23 φυσικών,8 ώρες μαθηματικών,7 ώρες πληροφορικής σε εβδομαδιαία βάση ,ενώ απουσιάζουν εντελώς οι ειδικότητες των Γερμανικών, τεχνολόγου, καλλιτεχνικών. Επιπλέον προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας των παιδιών από την εκ των πραγμάτων  ελλιπή εποπτεία τους ,ενώ  διοικητικά  και άλλα  θέματα δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν.
Αυτά όλα συνιστούν μια, δίχως προηγούμενο, υποβάθμιση της παροχής β΄βάθμιας εκπαίδευσης στα παιδιά όλης της περιοχής του πρώην δήμου Ελειού Πρόννων   με αποτέλεσμα   το σχολείο μας να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από κάθε άλλο .Σ’ αυτό συνέτειναν  και οι παράνομες ,όπως εκτιμάμε, αποσπάσεις  διορισμένων καθηγητών σε άλλα σχολεία του νομού, χωρίς να έχει γίνει πρώτα   η πλήρωση των αντίστοιχων κενών.
Άλλη πίστωση χρόνου όμως δεν μπορεί να υπάρξει. Ως  γονείς  είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά μια διαφορετική στάση της  πολιτείας  απέναντι στα παιδιά μας.
Ζητάμε άμεση συμπλήρωση(εντός 2 ημερών) του  εκπαιδευτικού προσωπικού, διαφορετικά  απαιτούμε ανάκληση των παραπάνω  αποσπάσεων .Κατανοούμε  πλήρως  τα σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα των εκπαιδευτικών, οι  οποίοι θα μας βρουν αλληλέγγυους σε κάθε αγώνα τους ,παράλληλα  όμως  αξιώνουμε την τήρηση των νόμων και πάνω απ’ όλα την όσο το δυνατόν επαρκέστερη εκπαίδευση  για τα παιδιά μας που σαφώς  πρέπει να αντιμάχεται και να ξεπερνάει την  υπάρχουσα εξαθλίωση.

Το Δ.Σ.του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πάστρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου