Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΩΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ



7 Οκτωβρίου 2010 

Σε πρόσφατο ταξίδι στον Πόρο της Κεφαλλονιάς, ένας καλός φίλος, ο Σπυροδιονύσης Θεοδωράτος, μου έδειξε φωτογραφίες από τον πρώτο κατάπλου του "Άννα Μαρία" στον Πόρο, τον Μάϊο του 1965.
Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του μεγάλου Τζαννιώτη φωτογράφου Διονύση Γουλιμή.

Το πλοίο ήρθε και προσέγγισε στο κεφαλόσκαλο του παλιού μώλου.
Ο μώλος αυτός δημιουργήθηκε σε διαδοχικές φάσεις από την επέκτα
ση του παλιού εγγλέζικου μώλου.
Η πρώτη επέκταση πρέπει να έγινε στα 1930 και η δεύτερη περίπου στα 1960, οπότε και πήρε τη μορφή που βλέπουμε παρακάτω και δεν διαφέρει πάρα πολύ από τη σημερινή.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται να προσεγγίσει για πρώτη φορά το Άννα-Μαρία.
Το δρομολόγιο του ήταν Πάτρα-Πόρος.

ΚΑΙ  XΘΕΣΙΝΗ   ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η αυριανή αποδρομολόγηση του "Επτάνησος" μοιάζει να κλείνει, οριστικά, έναν κύκλο που ξεκίνησε με τη δρομολόγηση του "Άγιος Γεράσιμος". Η προσφορά της οικογένειας Στρίντζη ήταν αναμφίβολα μεγάλη για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αλλά υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια και αρκετές "γκρίζες ζώνες", όπως το "Άννα Μαρία", το όνομα "Παγουλάτος", το "Αργοστόλι", το "Ιονίς". Ανταγωνισμός, ΚΤΕΛ και άλλα πολλά.

Κα
ι μια φωτογραφία που φαντάζει από μια ολότελα διαφορετική εποχή. Το "'Αννα Μαία" ήταν ένα πλοίο που ήρθε το 1965, αλλά δυστυχώς δεν έμεινε στις γραμμές της Κεφαλονιάς, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από την ανταγωνίστρια εταιρεία, αλλά και των προβλημάτων που παρουσίασε το ίδιο το πλοίο. Ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στη γραμμή Πάτρας-Πόρου, αλλά η ακαταλληλόλητα του λιμανιού του Πόρου, το έφερε στη γραμμή Πάτρας-Σάμης. Το πλοίο καθελκύστηκε λίγο πριν από το "Κεφαλλληνία", αλλά έφυγε άδοξα και πρόωρα από την Κεφαλονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου