Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΦΕΙΣ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΕΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ  ΖΗΛΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΠΛΟΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
4 Χρόνια ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ
''Η Ναυτιλία αναδεικνύει τους Έλληνες''


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ.
Η σχέση που έχουν με τη θάλασσα οι κάτοικοι της Eλλάδος, μιας χερσονήσου που πλαισιώνεται από έξι χιλιάδες νησιά και μετρά ανάπτυγμα ακτογραμμής 15 χιλιάδων χιλιομέτρων, μοιάζει με το ταξίδι του Οδυσσέα, ο οποίος "...ανθρώπων έμαθε πολλών τους τόπους και την γνώμη...". Γιατί, εδώ και εκατό αιώνες, οι 'Ελληνες ταξιδευτές, εξερευνητές, έμποροι και θαλασσοπόροι, με ορμητήριά τους τις νησιωτικές κοινότητες ή τους παραθαλάσσιους οικισμούς σφυρηλάτησαν άρρηκτους δεσμούς με το θαλασσινό στοιχείο. Ο κοσμοπολιτισμός έγινε συστατικό του ορισμού της ελληνικότητας, καθώς τα κωπήλατα, ιστιοφόρα, ατμοκίνητα και ντηζελοκίνητα πλοία συνέδεσαν διαχρονικά με τις ρότες τους μικρές θάλασσες με απέραντους ωκεανούς και οικείους τόπους με μακρινά μέρη, μεταφέροντας ανθρώπoυς, προϊόντα και ιδέες. Στα χρόνια της νεότερης ιστορίας της χώρας μας, ο ελληνόκτητος στόλος εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, κατέχοντας μάλιστα εδώ και πάνω από 30 χρόνια την πρώτη θέση.
Οι εκφράσεις ''Θάλαττα – θάλαττα'' του Ξενοφώντα, ''Μέγα το τής Θαλάσσης Κράτος'' του Περικλή, ''Η Θάλασσα που μάς ενώνει'' (Mare nostrum) των Ρωμαίων αναφερόμενοι στη Μεσόγειο, σίγουρα το ''Γιε μου πού πας; Μάνα θα πάω στα καράβια'' του Νίκου Καββαδία και πολλές άλλες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το θαλασσινό στοιχείο βρίσκεται στο DNA των Ελλήνων από την αρχαιότητα ως τα σήμερα.
Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν, με αγάπη και σύνεση κάθε προσπάθεια ανάδειξης της Ελληνικής Ναυτιλίας και ας γίνουμε συνταξιδιώτες στο αιώνιο ταξίδι της. Τα οφέλη που θα μάς ανταποδόσει θα είναι πολλαπλάσια προσωπικά αλλά και συλλογικά για τη χώρα μας, πολιτισμικά, κοινωνικά και ηθικά πέραν των οικονομικών...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ. Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ. ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ, ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου