Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ε, λοιπόν είμαστε άξιοι της μοίρας μας!


Αρθρο Παύλου  Παπαδάτου   στην Real News



Όταν σε μία υπό κατάρρευση χώρα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις γύρω στο 25%, αλλά το κόστος των βασικών προϊόντων διατροφής αυξάνει κατά 34%, ενώ τα ίδια αυτά προϊόντα πωλούνται στη Γερμανία 30% φθηνότερα – το κράτος απλώς παρακολουθεί - αυτό σημαίνει ότι κάποιες εταιρίες αντί να έχουν στόχο την κοινωνική προσφορά, έχουν στόχο την αισχροκέρδεια.
Όταν το κράτος αυξάνει κατά 31% το κόστος των παρεχομένων δημόσιων υπηρεσιών, ενώ συγχρόνως αυξάνει τα φορολογικά χαράτσια και γονατίζει συνταξιοδοτικά και μισθολογικά τους πολίτες του, τότε το κράτος αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου.
Το μνημόνιο που προβάλλεται ως δικαιολογία, είναι άσχετο με την επιδείνωση των προβλημάτων της χώρας και φυσικά δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση επίλυση των μακροχρόνιων διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζεται η χώρα.

Είναι ποτέ δυνατό, π.χ. να πρέπει η τρόικα να επιβάλει στην κυβέρνηση να επιτρέψει την πώληση εφημερίδων στα super markets
Δεν είναι μόνο το μνημόνιο που εμποδίζει τις αγορές και τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα, είναι η νοοτροπία των ανθρώπων που ανέλαβαν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το πρόβλημα π.χ. του κυρίου Κουβέλη δεν είναι ότι 1.350.000 άνθρωποι είναι άνεργοι και ότι στα ψιλά του προϋπολογισμού πέρασαν επιπλέον 4.7 δις για μη προσδιορισθέντα μέτρα (…!) αλλά αν οι άνεργοι θα παίρνουν επίδομα γάμου όταν βρουν δουλειά!
Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας βλέπουν την οικονομική κρίση μόνο ως άβυσσο έτοιμη να μας καταπιεί και όχι ως μία πιθανή ευκαιρία επανεκκίνησης της χώρας. Δεν έχουν οράματα, δεν έχουν εθνικές στρατηγικές. Δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ούτε σ’ εμάς, ούτε στους επενδυτές. Τα πάντα είναι διαλυμένα στη χώρα αλλά για όλα φταίνε οι Γερμανοί, η τρόικα, η ΕΕ και γενικά οι άλλοι… Εμείς φυσικά καθόλου! Έτσι συνηθίζεται. Οι έξυπνοι άνθρωποι να «τα βάζουν» με τον εαυτό τους και οι βλάκες  με τους άλλους.

Ακόμη και σήμερα που το καράβι βυθίζεται, οι καπεταναίοι συσκέπτονται για το επίδομα γάμου του πληρώματος, ο κύριος Στρατούλης ανακοινώνει μονομερή στάση πληρωμών, και εμείς περιμένουμε ότι τα «κορόιδα» θα μας εμπιστευτούν για να συνεχίζουν να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα χρέη μας.  Ε, λοιπόν είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Σημείωση
Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2013 προβλέπεται ότι θα είναι 189%, ενώ οι αγορές έχουν κατατάξει τη χώρα μας από άποψη επενδυτικού κινδύνου πιο πάνω ακόμη και από τη Συρία που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Αυτό σας λέει τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου