Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση βόμβα Λαπαβίτσα στο CNBC


EΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2013, εκτιμά ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής του Πανεπιστημίου SOAS στο Λονδίνο.
Μιλώντας στο CNBC ο γνωστός καθηγητής δήλωσε ότι θα τον εντυπωσίαζε να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης το 2013 και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα «τέρας από το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Η διαγραφή χρέους, που είναι απολύτως απαραίτητη, είναι πλέον πολύ πιο πολύπλοκη» και προέβλεψε ότι τελικώς η χώρα δεν θα διασωθεί, παρά τις προσπάθειες.



«Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευρωπειθαρχία» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», ενώ σημείωσε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να επαναφέρουν την εγχώρια οικονομία σε τροχιά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε ισχυρή ύφεση και σε πολιτικές και κοινωνικές ταραχές, εκτός εάν βγούμε από το ευρώ. Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι το έλλειμμα, σημειώνοντας ότι μετά από 2,5 χρόνια διάσωσης το χρέος έχει αυξηθεί και η σύνθεσή του έχει αλλάξει, ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα.
http://anti-ntp.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου