Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΡΤ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αργοστόλι, 12 Ιουνίου 2013
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Κεφαλονιάς – Ιθάκης καθώς και η Ν/Ε Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή της στο πρωτοφανές για τα ιστορικά δεδομένα κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.         
Ο κ. Σαμαράς δια του κυβερνητικού εκπροσώπου του, κ. Σ. Κεδίκογλου «αποφάσισαν και διέταξαν» τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ τη νύχτα της 11ης  Ιουνίου 2013,  με τακτικές που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και σε άλλες εποχές. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δεν συμφιλιώθηκε και δεν θα συμφιλιωθεί ποτέ με τέτοιες πρακτικές!  
Οι υπουργοί της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες:
1.     Να οδηγήσουν στην ανεργία με τυφλές και μαζικές απολύσεις, δίχως αξιολόγηση και σχέδιο, χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα.

2.     Να πολώσουν την ήδη ταραγμένη Ελληνική κοινωνία δίνοντας βήμα στις σειρήνες του λαϊκισμού να χαϊδέψουν αυτιά και να κουκουλώσουν διαχειριστικές λογικές που έφεραν την χώρα στα όρια της χρεοκοπίας .
3.     Να καταργήσουν ουσιαστικά κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε ερήμην του Ελληνικού Κοινοβουλίου και η ΠΝΠ ήταν γνωστό πως δεν είχε την συγκατάθεση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.
4.      Έφεραν σε πρόωρο αδιέξοδο το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα μιας μεγάλης μεταρρύθμισης στις δημόσιες υπηρεσίες και στην δομή του Κράτους.    
Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά πως το πολίτευμά μας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.  Το κλείσιμο των πομπών από τα ματ δεν συνάδει ούτε με Δημοκρατικό μας πολίτευμα, ούτε με τον πολιτισμό μας. Η απαξίωση και διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας εξυπηρετεί  μόνο ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα και όχι τους πολίτες της Ελλάδας!  Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει! Είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών να εφαρμοστεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης  και εξυγίανσης της ΕΡΤ έτσι ώστε να λειτουργεί προς όφελος όλου του λαού που πληρώνει τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία σίγουρα πρέπει να μειωθούν.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου που ακυρώνει την ΠΝΠ βάση της οποίας η ΕΡΤ οδηγήθηκε σε κλείσιμο και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να ανοίξει δημόσια διαβούλευση με στόχο τη νέα δομή της ΕΡΤ και την ισχυροποίηση του ρόλου της απέναντι στον Έλληνα Πολίτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε.   ΠΑ.ΣΟ.Κ. & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.ΚΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου