Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Πόρος δε χρειάζεται πολέμους αλλά αγάπη ειρήνη και ανάπτυξη. - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ

 
Ένα κακόγουστο παιγνίδι παίζεται για την ικανοποίηση αδικαιολόγητων απαιτήσεων του κ. Γαλιατσάτου, ιδιοκτήτη ημιτελής οικοδομής, για τη μετατόπιση του ενός υπό κατασκευή αντλιοστασίου του «Αποχετευτικού Συστήματος» Πόρου. Το εν λογω αντλιοστάσιο τοποθετήθηκε απ τους μελετητές μηχανικούς, αντικειμενικά, σ ένα σημείο που βρίσκεται πλησίον της οικοδομής του κ. Γαλιατσάτου επειδή η θέσης αυτή πληρεί άριστα όλες τις τεχνικές ,νομικές υποχρεώσεις και κανονισμούς οι οποίοι απαιτούνται για την κατασκευή και καλή λειτουργία του συστήματος. 

Επιπροσθέτως , βεβαιώθηκε δημοσίως από το μηχανικό κ. Κουνάδη, ότι η νόμιμη διαδικασία για τη κατασκευή του έργου είχε πραγματοποιηθεί προτού τη δημοπράτηση του. 
Τα στοιχεία αυτά είναι ακράδαντα για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου αδιαφορώντας για τις όποιες αδικαιολόγητες απαιτήσεις για αλλαγές στο έργο από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. 
«Καμία» αλλαγή δεν επιτρέπεται σε δημόσιο έργο μετά τη δημοπράτηση του, εφ όσο είναι πραγματοποιήσιμο, και το εν λόγω έργο είναι πραγματοποιήσιμο ως έχει. Ιστορικά, το συμβ. της Δημ. Κοιν. Πόρου ομόφωνα, απέρριψε πρόταση του Δήμου για την μετατόπιση του αντλιοστασίου που αιτούσε ο κ. Γαλιατσάτος. 
Ικανοποίηση της αίτησης αυτής θα υποβαθμούσε τη πλατεία του Πόρου θα αγνοούσε μια άριστη μελέτη και ίσως θα επέβαλε περισσότερες δαπάνες και καθυστερήσεις για την αποπεράτωση του όλου έργου. 
 Ακόμη η απαίτηση του αιτούντος ήταν άδικη γιατί ζητούσε να μεταφερθεί το πρόβλημα από την αυλή του στου γείτονα την αυλή. 
Με άλλα λόγια πελατειακό βόλεμα. Όχι κύριοι!. Η απόφασης μας που ήταν και η θέλησης των κατοίκων, αγνοήθηκε και ο κ. Δήμαρχος συνοδευόμενος από μεγάλη συνοδεία ανθρώπων με συνοδό τον κ.Γαλιατσάτο μετέβη αιφνιδιαστικά, (με ελάχιστο χρόνο προειδοποίησης ), στο Πόρο για δεύτερη φορά για το ίδιο θέμα. 
Υποτίθεται, να απαντήσουν οι κάτοικοι, σε ανοιχτό δημοψήφισμα στις παράλογες επιθυμίες του κ. Γαλιατσάτου. Η αντίδρασης όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων ήταν αρνητική με αποτέλεσμα να θυμώσει ο κ . Γαλιατσάτος και να εξαπολύσει ταπεινωτικές βρισιές εναντίο του προέδρου του Πόρου . Ευχαριστούμε το κ. Γαλιατσάτο για τη πολιτισμένη συμπεριφορά του !!! Ευχαριστούμε ορισμένους απ τους Δημ. σύμβουλους, αντιδ/ρχους και πολιτικούς της περιοχής μας οι οποίοι με την αμφίβολη απουσία και συμπεριφορά τους αφήσανε απροστάτευτους τους κατοίκους του Πόρου και εξέθεσαν το κ. Δήμαρχο γιατί δεν του εξήγησαν προηγουμένως , όπως γνώριζαν, ότι οι Ποριώτες σε καμία περίπτωση δε θα δεχόταν αλλαγές.
Ήταν απαραίτητα τα δημοψηφίσματα; Δεν γνωρίζουν ότι το καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τη δικαιοσύνη, και τη περιοχή μας όταν αδικείται. Ευτυχώς οι κάτοικοι του Πόρου αγνόησαν, τις παραπλανητικές συμβουλές των δημοτικών παραγόντων που έπαιζαν θέατρο και βροντοφώνησαν «όχι στη αλλαγή της μελέτης. Ελπίζω ότι ‘’ορισμένα πολιτικά άλογα ΄΄ θα αντιληφθούν το μήνυμα. Βράβο Ποριώτες!!!
 Eνα καλό ευχαριστώ ανήκει στο μηχανικό κ. Κουνάδη που άψογα εξήγησε στους κατοίκους ότι η κατασκευή του εν λόγω αντλιοστασίου στη αρχική θέση που ορίζει η μελέτη, ήταν 100% σωστή και νόμιμη. Κάτι που δεν εξηγείται είναι το δείπνο των 12 που ακολούθησε το θυελλώδες δημοψήφισμα και το υβρεολόγιο που είχε προηγηθεί. 
 ¨Ήταν δείπνο εργασίας, να βάλει τα ατίθασα άλογα στο ζυγό της συμφιλίωσης ενόψει των προσεχών εκλογών ; Μήπως αποφασίστηκε η μετακίνησης του αντλιοστασίου με την ευλογία των δημοτικών παραγόντων σ αυτόν το ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ 12, αγνοώντας τους κατοίκους του Πόρου; Υπήρξε κανένας Ιούδας; Πέτυχε τους αντικειμενικούς σκοπούς του ο κ. Δήμαρχος; 
 Όλα είναι πιθανά. Ο χρόνος θα δείξει. Λυπάμαι όμως γιατί ο πρόεδρος μας (του τοπ. συμβουλίου), πιέστηκε να παραβρεθεί στο τραπέζι «των φίλων του Πόρου». Δική του η επιλογή ! Θέλω να προσθέσω ότι κανείς δεν ήθελε να ενοχλήσει την ιδιοκτησία του φίλου κ. Γαλιατσάτου. Όμως δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ενοχλείται για το κοινό συμφέρον. Πολλοί στη περιοχή μας έχασαν περιουσίες σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, για την ίδρυση του Πόρου και πρόσφατα, για την κατασκευή του περιφερειακού. 
Επιπροσθέτως πάνω από 4000 στρέμματα γης στη περιοχή μας, υποτιμήθηκαν επειδή χαρακτηρίστηκαν απ το Υπ. Πολιτισμού ως «Αδόμητη Αρχαιολογική Ζώνη Α». Αν έκλαιγαν όλοι αυτοί οι παθόντες, τα δάκρυα θα δημιουργούσαν ¨Τσουνάμι¨. Ο Πόρος είναι το γραφικό στολίδι και η πόρτα της Κεφαλονιάς, και στον οικονομικό μαρασμό που βρίσκεται, δεν χρειάζεται πολέμους για να αναστηθεί, αλλά περισσότερη αγάπη από όλους, συμπεριλαμβανομένων όλων των αρχόντων της Κεφαλονιάς ! 

Ευχαριστώ. Γιώργος Μηλιαρέσης, συμβ. τοπ.



κοιν. Πόρου
ΔΕΙΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

Κώστας Γαλιατσάτος: «Σάλος στον Πόρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου