Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Και ενώ εμείς ψάχνουμε την.. εξέδρα, στην Κέρκυρα προσγειώθηκαν τα υδροπλάνα!



Σας αρέσει · 2 Ιουλίου 

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 1917 ...κι ομως τοτε υπηρχαν Υδροπλανα και εξυπηρετουσαν τους κατοικους!!!!!
απο Γιωργο Νικολαου
POROSNEWS,,ΙΣΩς  ΤΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ  ΤΟ  2017!!!!!!
 
 
 
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με επιτυχία η πρώτη πιλοτική πτήση υδροπλάνου από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας ολοκλήρωσε χθες,  Τετάρτη, 10/7/2013 με επιτυχία την πρώτη πιλοτική πτήση υδροπλάνου από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του έργου AdriSeaplanes.

Το υδροπλάνο, με Σουηδό πιλότο, προσθαλασσώθηκε στη Μαρίνα Γουβιών κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και μετέφερε το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Μπρίντιζι, Εκπρόσωπο του Επικεφαλής Εταίρου Επαρχίας Τέραμο και ομάδας Ιταλών δημοσιογράφων της RAI και Ιταλικών εφημερίδων.

Το υδροπλάνο υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κ. Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδων Σπύρου, και το φορέα που υλοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας IPA Adriatic, έργο.
 Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του κ. Σκούρτη, στην υποδοχή του υδροπλάνου συμμετείχαν επίσης ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα, ο Λιμενάρχης Κέρκυρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ.
Το υδροπλάνο πραγματοποίησε επιπλέον δοκιμαστική πτήση με δημοσιογράφους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέχρι τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά.
Μετά την προσθαλάσσωση του υδροπλάνου και τη φιλοξενία της ιταλικής αποστολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κ. Σκούρτης, δήλωσε: «Το προσθαλασσώμενο υδροπλάνο στα νερά της Κέρκυρας, είναι η απόδειξη ότι με κόπο και επιμονή, όλα μπορούν να συμβούν.
Το έργο Adriseaplanes μετά από τεράστιες δυσκολίες, το υλοποιήσαμε ουσιαστικά με ίδιες δυνάμεις, με προσωπικό κόστος και χρόνο. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες, συγκινούμαι σήμερα που βλέπω το υδροπλάνο να πλέει στα νερά μας και να πετά στον ουρανό μας. Είναι η λύση για τη  διασύνδεση των περιοχών της Αδριατικής και των Ιονίων νησιών μεταξύ τους, αλλά και η προσθήκη ενός ευέλικτου μέσου μεταφοράς επισκεπτών και πολιτών.
Εγώ και οι συνεργάτες μου χαιρόμαστε που συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια  και είμαι σίγουρος ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το επόμενο καλοκαίρι τα υδροπλάνα θα πετούν στα Ιόνια Νησιά.
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρίνα Γουβιών και τον κ. Κουτσοδόντη για τη φιλοξενία, τον κ. Δραχαλίβα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Λιμενάρχη Κέρκυρας κ. Κοντομάρη και τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Bringiotti, για τη βοήθειά τους  στην πραγματοποίηση αυτής της πτήσης.

                                                                                                                                                                 
 
 
 
 
 
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων  για τον συντονισμό ενεργειών και την λειτουργία των 
Κατόπιν της αριθμ ΓΠ47/2-7-2013 πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με θέμα: «Συντονισμός των ενεργειών για την λειτουργία των υδατοδρομίων», συναντήθηκαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, οι Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας κ. Θεόδωρος Βερύκιος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος Μυλωνάς, Κεφαλονιάς κ. Σωτήρης Κουρής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Καββαδά Μαίρη και κ. Καφύρης Γιώργος, όπως επίσης ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου κ. Τιμόθεος Ζώντος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας κ. Παναγιώτης Αραβανής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ κ. Αντώνης Δουβίτσας.
Στην συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος οι κ.κ Σπύρος Μαζαράκης και Γεώργιος Καραγκούνης εκπρόσωποι των εταιριών Ελληνικά υδατοδρόμια και Κ2 SMART JET.
  Συμφωνήθηκε η ίδρυση υδατοδρομίου στη Λευκάδα, Αργοστόλι, Βαθύ Ιθάκης και Ζάκυνθο από τους Αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς παρευρισκομένους.
  Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία για να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 
 ΠΗΓΗ    KEFALONIAPRESS

3 σχόλια:

  1. Ε καλά μη το παρακάνουμε χα χα χα χα.
    Γαλλικό πολεμικό είναι στο Α΄ Παγκόσμιο υποθέτω το 1916.

    Και που να δεις στο Βαθύ πόσα είχε!!

    Χουά χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΩ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,,! ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΔΟΥΛΙΤΣΑ,, ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΝΑΝΕΟΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ,, ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ,, ΕΝΩ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΝΕΑ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΔΕΣ,, ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλειά να έχεις φίλε και βάζε τα ίδια δέκα μέρες, γιατί νηστικό αρκούδι δε χορεύει.
    Άλλωστε τούτο τον καιρό όλοι με δόσεις γράφουμε εδώ μέσα.
    Να είσαι καλά και καλά οφθαρμόλουτρα! Χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή