Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πολλά τα μυστικά της Δράκαινας,, και αναπάντητα ερωτήματα! - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΝΘΙΜΗΣΗ

Βασικά  σήμερα  έτυχε να περάσουν κάποιοι  ,,  που απλά επειδή κάτι είχαν ακούσει  γι αυτήν την Δράκαινα   και  θέλησαν πληροφορίες!!,, Δυστυχώς ούτε μπόρεσα ,,ούτε   και  είχα!,,  και τι να δούν   εξάλου  οι ανθρώποι,,?????
τους  σύστησα απλά  τον Βασιλικό τάφο,,που ούτε   και  γι αυτόν είχα κάποιο υλικό πια!!
εξού λοιπόν και ο λόγος  της αναδημοσίευσης  λοιπόν σε μερικά πράγματα που εμένα  με πονούν!!
διότι  "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ   ΤΙΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!
Σε έναν τόπο  που έχει πάψει για πολλούς  ξεχωριστούς   λόγους να είναι πια  τουριστικός προορισμός  και  το  ζούμε ειδικά  φέτος αυτό  !!,,  Ίσως  πρέπει κάποια  στιγμή να βρούμε  τρόπους
να αξιοποιήσουμε  κάποιον από τους αμέτρητους θησαυρούς της  περιοχής  μας
μετά  την  κάτω ενημέρωση,,επισυνάπτω  παλαιότερες αναρτήσεις!


Για τα δίκτυα επικοινωνίας των νεολιθικών κοινωνιών της Κεφαλονιάς με την ηπειρωτική χώρα -ακόμη και πριν από 7500 χρόνια- μαρτυρούν ... και οι άγνωστες στη γεωλογία των Ιονίων νήσων χάντρες από τάλκη (βλ. φωτο), όπως και τα εργαλεία με κόψη από γάββρο που βρέθηκαν στα προϊστορικά στρώματα τηυς Σπηλιάς της Δράκαινας (βλ. σχετικό άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο)

Stratouli, G. & V. Melfos 2008. Exchange Networks in the Neolithic of Greece: Gabbro and Talc Objects from Drakaina Cave, Kephalonia Island, Western Greece, στο Y. Facorellis N. Zacharias και K. Polikreti (eds.), Proceedings of the 4th Symposium of the Hellenic Society for Archaeometry, National Hellenic Research Foundation, Athens 28-31 May 2003. BAR International Series 1746, 381-387. Oxford: Archaeopress - βλ. το pdf. http://www.drakainacave.gr/images/1.pdf


Ημέρα της Σοφίας, της Πίστεως, της Αγάπης και της Ελπίδας!

Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ συγκινήθηκε στις 12.9.2012, γιατί ... έπρεπε να εγκαταλείψει τον Πόρο και το Φαράγγι του, που φύλαγαν για 7500 χρόνια τα 'Μυστικά' της. Ως ΔΡΑΚΑΙΝΑ, όμως, με το δισάκι της στον ώμο..., αν και πρόσφυγας πια σε νέο, όμως φιλόξενο τόπο ..., προσβλέπει να ξαναχτίσει τη σχέση της με τη ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και να συνεχίσει να αποκαλύπτει τα 'Μυστικά' της σε παιδιά και ενήλικες... Ετοιμάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, στις αρχές του Νοέμβρη στα Ιωάννινα και στα μέσα του Δεκέμβρη στο Παρίσι ... σε Διαλέξεις και Συνέδρια ..., γιατί το αρχαιολογικό υλικό της ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!

Φωτογραφία: Ημέρα της Σοφίας, της Πίστεως, της Αγάπης και της Ελπίδας!

Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ συγκινήθηκε στις 12.9.2012, γιατί ... έπρεπε να εγκαταλείψει τον Πόρο και το Φαράγγι του, που φύλαγαν για 7500 χρόνια τα 'Μυστικά' της. Ως ΔΡΑΚΑΙΝΑ, όμως, με το δισάκι της στον ώμο..., αν και πρόσφυγας πια σε νέο, όμως φιλόξενο τόπο ..., προσβλέπει να ξαναχτίσει τη σχέση της με τη ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και να συνεχίσει να αποκαλύπτει τα 'Μυστικά' της σε παιδιά και ενήλικες... Ετοιμάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, στις αρχές του Νοέμβρη στα Ιωάννινα και στα μέσα του Δεκέμβρη στο Παρίσι ... σε Διαλέξεις και Συνέδρια ..., γιατί το αρχαιολογικό υλικό της ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!

  • SAKIS      -Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη.
    Dr. Seuss, 1904-1991, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων.


Στους μαθητές του Πόρου, της Κεφαλονιάς και της χώρας αφιερώνεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμαhttp://www.drakainacave.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=82&lang=el, για το οποίο δεν έχει γράψει ακόμα κανένα έντυπο, κι ας είναι το πρώτο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας ...Μήπως είναι άδικο???
Το Φαράγγι του Πόρου (το 'Στενό'), όπου το Σπήλαιο Δράκαινα και οι ανασκαφές του (www.drakainacave.gr) και στο βάθος η νήσος Οξιά (Αστερίς ?). Λήψη από τα Δ, από τη Λεκάνη των Τζαννάτων με τα σπουδαία ευρήματα της Ύστερης Εποχής Χαλκού (μυκηναϊκός θολωτός τάφος & μυκηναϊκός οικισμός, ο οποίος ανασκάπτεται από το 2011).
φωτο  από





POROSNEWS
θα  συνεχίσω με τις  τελευταίες αναδημοσιεύσεις  στο θέμα,, και  λίγα ακόμη σχολιά μου
τα οποία  εχώ αρχικά  κάνει μετά μιας μέρας πένθους  για  τον τόπο μου,, που τελικά δεν κατάφερε   να αξιοποιείσει τον τεράστιο  θησαυρό που είχαμε,,  και  αυτό που με  στενοχωρεί ακόμη περισσότερο, ότι  μεγάλο μέρος του χωριού μου  ακόμη  δεν ξέρει τι χάσαμε, και  ίσως και να  χαιρετε  κιόλας!  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
ανάρτηση να  μάθουν οι χωριανοί μου απλά  την ποσότητα του υλικού που  εφυγε KAI  TO ιδιο  AΠOΓΕΥΜΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ,  Με το  Βιντεο  του Αντιδημάρχου.
Το  προβλημά μας 
Είχα κάνει  μια προσπάθεια  να τα  αναλύσω  στον  σύνδεσμο    ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Sotiris Kouris Οπως ξέρεις φίλε Γιώργο η Περιφερεια με απόφαση της είχε χρηματοδοτήσει την έκθεση των ευρημάτων της Δρακαινας με 30000 ευρώ , προερχόμενα από την Π Ε Κεφαλληνίας .
Το θέμα για μας είναι ανοικτό και είμαστε στην διάθεση της εξαίρετης αρχαιολόγου κας Στρατούλη.
Ομως ο χρόνος περνάει !!!!!

ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΚΟΜΗ,,http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2013/06/blog-post_29.html

επισης!
 φωτογραφία του χρήστη Aνασκαφές Σπηλαίου Δράκαινας - Drakaina Cave Excavations.

4 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ -ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ- ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΨΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤ[ΑΥΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ,, ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΝΟΕΙΤΕ,, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ,,
    ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΜΠΗΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ,,,,, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ,,
    ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ,,
    ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ!! ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ,,ΠΟΥ
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ,, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα τα πεί κάνας ντόπιος φροντίζουν να τονε βγάλουνε οι επιτήδειοι «βαρεμένο».
    Να δείς που σε λίγο θα βγάλουνε βαρεμένο και τον Antoni !!

    Φέτος ήτανε ευκαιρία να δείξουμε μία άλλη Θιακοκεφαλονιά ώστε να θέσουμε βάσεις για τον επόμενο χρόνο.
    Αντί γι΄αυτό το διάφορα συμφέροντα που έχουνε γράσο στα μάτια, ή βάζουν γράσο στα δικά μας για να βολεύονται, ενεργούν έτσι που παρουσιάζεται μια γενική μπορντελοποίηση την οποία θα λουστούμε σε οικονομική βάση και όχι μόνο του χρόνου.
    Δε πειράζει πατριώτες άλλωστε για όλα φταίει ο Σόιμπλε, ο Τσίπρας, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, και ο Άη Γεράσιμος που μας ξέχασε.
    Εμείς εδώ ποτέ γιατί είμαστε τετραπέρατοι… στις μαλ@κίες όμως!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συνεχίσω το προηγούμενο σχόλιό μου για να γίνω πιο σαφής.
    Όταν ήμουνα στο ναυτικό και έκατσα και μια ζωή από θητεία, πέρασα από πολλά νησιά.
    Κάποια δε με συγκίνησαν, για κάποια είπα εδώ πρέπει μα ξανάρθω όταν απολυθώ και όσοι με ρωτούσαν μετά τους έλεγα τα καλύτερα λόγια, έγινα έμμεσα ο διαφημιστής τους.
    Τις εντυπώσεις των τουριστών που έρχονται είτε μεμονωμένα, είτε με τις «ορδές» των κρουαζιερόπλοιων τις γνωρίζετε?
    Καλύτερα μη ρωτήσετε πατριώτες για να μείνετε στην ευτυχία σας. Και ο τζίτζικας έτσι ευτυχισμένος πεθαίνει από τη πείνα.
    Και πιστεύω ότι όταν δε μπορείς να αρπάξεις τις ευκαιρίες όταν σου παρουσιάζονται μάλλον πρόκειται το λιγότερο περί βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή