Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μάρκος Κοτσιλίνης : Η αλήθεια για τα έργα που ανακοινώθηκαν από το Δήμο

Μάρκος Κοτσιλίνης : Η αλήθεια για τα έργα που ανακοινώθηκαν από το Δήμο
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  INKEFALONIA.GR
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου για  τρία έργα, που «έφερε» ο κ. Δήμαρχος από την Κέρκυρα , ανακοινώνονται τα εξής:
Δημοτικό γηροκομείο. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Β. φάσης –ολοκλήρωση - του έργου είναι θετική εξέλιξη.
Το έργο είχε ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια.  Η μελέτη ήταν μία και ενιαία, επιλέχτηκε όμως, για διάφορους λόγους να τεμαχιστεί και δημοπρατήθηκε το μισό. Το τμήμα που κατασκευάζεται δεν είναι λειτουργικό από μόνο του. Οι τρόφιμοι θα περιμένουν , περί το 2016, να τελειώσει και το υπόλοιπο κομμάτι  για να εγκατασταθούν εκεί.
Το τμήμα που κατασκευάζεται χρηματοδοτείται μέχρι σήμερα αποκλειστικά από την δωρεά Βεργωτή-2.500.00 ΕΥΡΩ- ενώ τα υπόλοιπα χρήματα -του κράτους- πληροφορίες λένε πως- ήρθαν λιαν  προσφάτως.
Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο, λόγω ασφυκτικών προθεσμιών που υπάρχουν, για να αποφύγουμε τις «γέφυρες» και την μεταφορά του στο επόμενο ΕΣΠΑ. 
Ανάπλαση οδού Βαλλιάνου Αργοστολίου και  βιολογικός καθαρισμός Φισκάρδου.
Πρόκειται για τα γνωστά επικοινωνιακά τερτίπια της Δημοτικής αρχής. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από δημόσιες επενδύσεις, και είχαν ενταχθεί από πέρυσι.
 Προς απόδειξη, παραθέτουμε πανομοιότυπο δελτίο τύπου του Δήμου  της 6/3/2012
Μετά από επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου  Κεφ/νιάς και την συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου εντάχθηκαν σήμερα στο Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) έξι έργα που αφορούν τον Δήμο Κεφαλλονιάς και θα χρηματοδοτηθούν από τις δημόσιες επενδύσεις. 
Πρόκειται για τα κάτωθι έργα:
  1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΝ. ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ, προϋπολογισμού 900.000,00 €.
………………………………………………………………….
  1. ΚΟΜΠΑΚΤ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ                                                                                                  προϋπολογισμού 800.000,00 €  
Η μόνη αλλαγή, που έγινε φέτος, είναι πως ορίστηκε σαν φορέας υλοποίησης ο Δήμος ,ενώ πέρυσι ήταν η περιφέρεια!
Επί πλέον στον χρόνο που πέρασε, δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ΕΥΡΩ.! Προς τι λοιπόν οι θριαμβολογίες;
Ιδιαίτερα δε ο βιολογικός καθαρισμός του Φισκάρδου έχει στοιχεία μυθιστορήματος.
Η μελέτη του έργου ξεκίνησε από παλιά -μελετητής  ο κ. Πολυκαλάς. Η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε το έργο περίπου στην κατάσταση που είναι σήμερα.
 Επί 2,5 χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή έκανε  τα εξής: ζήτησε να προμηθευτεί- και αναμένεται η έγκριση- ένα  κόμπακτ βιολογικό καθαρισμό - τύπου κοντέϊνερ- χωρίς να έχει καταλήξει πού θα τοποθετηθεί, χωρίς να έχει αποφασίσει για την διάθεση των υπολειμμάτων, χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες.  Ο μελετητής  κ. Πολυκαλάς περιμένει αποφάσεις.
Μπορεί να του βάλουμε και ρόδες!
Επομένως το έργο αυτό ,χρήσιμο και αναγκαίο για την περιοχή , όχι μόνον δεν είναι έμπνευση και σχεδιασμός της  παρούσας Δημοτικής αρχής, αλλά καθυστερεί απαράδεκτα.
Η παρούσα Δημοτική αρχή μπορεί να επαίρεται για πολλά. Για συστήματα παραεξουσίας, για σπίλωση και συκοφάντηση αντιπάλων ,για υποβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας κλπ.
Ο τομέας των έργων και μελετών δεν είναι στις προδιαγραφές της. 
Η παράταξή μας ενδιαφέρεται και στηρίζει τα έργα. Τα ψηφίζει, τα παρακολουθεί και  οσάκις της ζητήθηκε συνδρομή την έδωσε απλόχερα. Δεν θεωρούμε πως  τα έργα εντάσσονται σε πεδία αντιπαράθεσης. Αλλά για τα ζητήματα  αυτά θα επανέλθουμε.
Η συνταγή είναι μία, μοναδική και δοκιμασμένη. Προγραμματισμός , σοβαρότητα, πολλή και επίπονη εργασία.
Τέλος, η  άλλη Κεφαλονιά, που επαγγέλλεται ο κ. Δήμαρχος , έχει γίνει όντως συνείδηση στους Κεφαλονίτες.
Εκ του γραφείου τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου