Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μια απάντηση στον Αντιδήμαρχο Σάμης κ. Διονύση Λυκούδη.

Μια απάντηση στον Αντιδήμαρχο Σάμης κ. Διονύση Λυκούδη.
Τη Σάμη επισκέφτηκε προχτές ο νέος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης. ( Να σημειώσουμε πως δεν είχαμε ενημερωθεί για να καλύψουμε  την επίσκεψη αυτή... ) Διαβάζουμε ότι ανάμεσα στα πολλά που είπε αναφέρθηκε και στην ακτοπλοική γραμμή Ιθάκης - Σάμης - Πάτρας ) και είπε τα παρακάτω... 


“Αν είχε κέρδη η γραμμή πιστεύετε ότι δεν θα έβαζα εγώ καράβι;” 
"Εάν βάζαμε στην πλατεία του Πόρου μία κάλπη με το ερώτημα, θέλετε ναι ή όχι καράβι στον Πόρο, ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα;"
Και απάντησε ο ίδιος με ένα “όχι” αιτιολογώντας ότι τα καράβια έχουν σχεδόν καταστρέψει τουριστικά τον Πόρο, ο οποίος θα έπρεπε να είναι τουριστικό θέρετρο και αντ’αυτού έχει καταντήσει “νταλικούπολη”

Και πρόσθεσε ότι "ούτε καν το ελάχιστο κέρδος δεν έχουν τα μαγαζιά στον Πόρο από την ακτοπλοική συγκοινωνία, καθώς τα πολλά και συνεχόμενα δρομολόγια κάνουν τους επιβάτες που διακινούνται να μην μένουν σχεδόν ούτε λεπτό στον Πόρο! Έτσι θέλετε να γίνει και η Σάμη" ρώτησε για να υπογραμμίσει ότι "το λιμάνι της Σάμης πρέπει να μετατραπεί με τις κατάλληλες υποδομές σε τουριστικό πόλο έλξης κότερων και θαλαμηγών, κάτι που θα εκτοξεύσει την οικονομία της περιοχής και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας"
Δεν γνωρίζουμε τι του απάντησαν οι παραυρισκόμενοι και αν του απάντησαν...
Από τη μεριά μας θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Λυκούδη ότι στη θέση αυτή δεν βρίσκεται για να κάνει οικονομικοτεχνικές μελέτες εφοπλιστών, ούτε να μας λέει τι θα έκανε αυτός σαν επιχειρηματίας αν... κλπ κλπ. 
Στη θέση αυτή βρίσκεται για να υπερασπιστεί το συμφέρον των Σαμικών και όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα και το συμφέρον ενός μεγάλου μέρους των κατοίκων της Κεφαλονιάς που έχει υποστεί τις συνέπειες της διακοπής της γραμμής αυτής. Μέχρι λοιπόν να γίνουν όλα αυτά τα "μεγαλόπνοα" στο λιμάνι της Σάμης, ( ο Δήμαρχος λέει συνεχώς πως δεν υπάρχουν χρήματα...με τι χρ΄ηματα θα γίνουν άραγε; ) ας αφουγκραστεί τους κατοίκους της Σάμης, που με επιστολές τους στον Υ.Ε.Ν, ζητούν την επαναλειτουργία της γραμμής. Ας παλέψει λοιπόν για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος! Και δεν θα πρέπει να ξεχνά πως η Παιδεία, η Υγεία, η Συγκοινωνία είναι σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας δημόσια αγαθά και δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε καμιά επιχειρηματική ζυγαριά! Και μάλιστα από αιρετούς. που έχουν εκλεγεί για την υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος.
Φωτό και πληροφορίες για το θέμα από το http://anexarttitosblog.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B7-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B7/


Ρουπάκι: Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή θητεία στο νέο αντιδήμαρχο και μετά να μοιραστούμε 2-3 σκέψεις, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.

Η άποψη ότι η λειτουργία του λιμανιού της Σάμης είναι επιβλαβής για την περιοχή είναι γνωστή. Πριν κάποιο καιρό ο Πάραλος έκανε μια αναφορά στο "λιμάνι της Πυλάρου" έτσι είχε χαρακτηρίσει την κατάντια της Σάμης ο Κοντραστάρος (θυμηθείτε το εδώ)

Η άποψη για την εκτόξευση της οικονομίας της περιοχής με τη μετατροπή της λιμενικής λεκάνης σε μαρίνα είναι και αυτή παλιά. 

Πέρα λοιπόν από τις "υποψίες", τις "κακές σκέψεις" και ό,τι θέλετε για τις προθέσεις και τα όποια παρασκήνια για την ακτοπλοΐκή σύνδεση Σάμης - Πάτρα, αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να συμπεριλάβει την περιοχή μας σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης

Αν αυτό το σχέδιο, προβλέπει τον Πόρο ως κεντρικό λιμάνι του νησιού, αυτό σημαίνει αντίστοιχη αποδοτική βελτιστοποίηση των συγκοινωνιών τόσο μέχρι τον Πόρο όσο και προς Πάτρα και Αθήνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει αλλαγή - ενίσχυση - εξορθολογισμό των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, συνεργασία και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, στήριξη της γραμμής Σάμη-Αστακού, πιθανή συνεργασία με άλλα ΚΤΕΛ (π.χ. Αχαΐας, Ηλείας κλπ).  

Από την άλλη, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο κ. Καβαλλιεράτος, ΠΩΣ και ΠΟΤΕ θα γίνει η Σάμη τουριστικός πόλος έλξης κότερων και θαλαμηγών; 

ΠΟΙΕΣ είναι οι υποδομές που απαιτούνται, ΠΩΣ θα χρηματοδοτηθούν, ΠΟΤΕ θα ξεκινήσουν; 

Τα τελευταία χρόνια, η Σάμη είναι "πόλος έλξης" για Ο,ΤΙ περισσεύει, ΟΠΟΤΕ περισσεύει και ΑΝ περισσεύει από το σχεδιασμό του Δήμου - και ας σταματήσει το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. 

Η νέα προγραμματική περίοδος, Horizon 2020, έχει ανοίξει. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν. Η επιτυχία μιας ομάδας (της δημοτικής εν προκειμένω) είναι και να καταφέρνει να φέρνει κονδύλια σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Με σοβαρό σχεδιασμό, στρατηγική και οργάνωση. 

Άντε να δούμε! ΞέρετεΜπορείτεΜακάρι!

(ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)

1 σχόλιο:

  1. Ο πλούτος των κριμένων θησαυρών της Αρχαίας Ελλάδος
    Το εντυπωσιακό μνημείο της αρχαιότητας και τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη σε αφήνει άφωνο μπροστά σε τέτοιο επιβλητικό μνημείο .
    Τα σενάρια πάνε και έρχονται, το μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως από τους αρχαιολόγους, καθώς και η μεγάλη αγωνία του κόσμου , την πίεση που ασκεί το υπουργείου πολιτισμού προς στου αρχαιολόγους σε ένα τέτοιο μεγαλείο αναμένοντας τις ανακοινώσεις , ποιες προσωπικότητες της αρχαιότητας να είναι θαμμένες κάτω από τόνους χώμα? Νομίζω πάντως ότι ο Θαυμασμός παραμένει ο ίδιος μπροστά σε τέτοιο θησαυρό της αρχαίας Ελλάδος ,
    Εντύπωση όμως προκαλεί γιατί το υπουργείο πολιτισμού δεν έδηξε με τον ίδιο ζήλο και δεν πίεσε τους αρχαιολόγους να μας ανακοινώσουν για τα αρχαιολογικά ευρήματα που είχαν έρθει στη επιφάνια κατόπιν ανασκαφές εδώ και εικοσαετίες στο νησί μας. Γιατί αυτή η αδιαφορία για τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχή μας ? Η μήπως δεν είναι σημαντικά? όταν η αρχαιολογική επιστήμη τα ορίζει σε μια περίοδο 7.000 χρόνια π.χ . Η μήπως πρέπει να καλέσουμε τον αξιότιμο κύριο υπουργό πολιτισμού να επισκεφτεί το νησί μας για να διαπιστώσει και ο ίδιος τους θησαυρούς της αρχαίας μας κληρονομιάς, αντικείμενα από το πλούσιο ρωμαϊκό νεκροταφείο στο Φισκάρδο, από το νεκροταφείο των Κοκκολάτων και των Μεταξάτων, από τις περιοχές της Κράνης των Πρόννων, τον θολωτό Μυκηναϊκό τάφο στα Τζαννάτα που αποτελεί έναν από τους πιο επιβλητικούς τάφους της Κεφαλονιάς.
    Καθώς και το σπήλαιο της Δράκαινας, στο Πόρο, για την οποία ανυπομονούμε να γνωρίσουμε περισσότερα στοιχεία με αφορμή τις ανασκαφές.
    Την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και όλα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού μας. Αντί αυτού τα περισσότερα παραμένουν εκτός πρόσβασης
    Γεώργιος Μεταξάς επ/ πρόεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή