Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Απεργία πείνας από τον Νικόλα Άννινο

1
Πριν από τέσσερα χρόνια, τέλος Ιουλίου του 2011 γνωρίσαμε για πρώτη φορά έναν συμπαθητικό παππού από τον Πόρο, τον Νικόλαο Άννινο, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το Δασαρχείο.
Τότε επί δύο ημερόνυχτα είχε καθίσει στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου κάνοντας απεργία πείνας, διότι, όπως υποστήριξε τότε δεχόταν έναν ανηλεή πόλεμο από τη Δασική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς. Ο τότε Εισαγγελέας τον είχε καλέσει στο γραφείο του, μελέτησε την υπόθεση και του υποσχέθηκε ότι σε διάστημα δύο μηνών θα βρισκόταν λύση στο πρόβλημά του. Όμως, αρχές του Σεπτεμβρίου του 2011 ο Εισαγγελέας μετακινήθηκε σε άλλη περιοχή και έτσι η ιστορία του κ. Νικόλα ξεκίνησε πάλι από την αρχή. Επί τέσσερα χρόνια ψάχνει να βρει το δίκιο του για την περιουσία που έχει στον Πόρο, που αγγίζει τα 77 στρέμματα. Η συγκεκριμένη περιουσία ήταν καλλιεργήσιμη μέχρι το 1974 όταν αυτός έφυγε για το εξωτερικό, με τον Γολγοθά του να ξεκινάει με την επιστροφή του στην Ελλάδα και την Κεφαλονιά μετά από πολλά χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα η φύση έκανε το καθήκον της. Στην περιουσία αυτή φύτρωσαν σπάρτα, σκίνα, κουμαριές και άλλα δέντρα και την έκαναν δασική. Ωστόσο, από το 2000 έως το 2008 το συγκεκριμένο κομμάτι πήρε τρεις φορές φωτιά, με αποτέλεσμα η Νομαρχία Κεφαλονιάς να χαρακτηρίσει την περιοχή αναδασωτέα. Την τελευταία δεκαετία ο Νικόλας Άννινος έχει μπλέξει με το τέρας της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα, πιθανόν και με κάποιους «κακούς» δημόσιους υπαλλήλους και έτσι έφτασε σήμερα, στα 80 του χρόνια, να κάνει για δεύτερη φορά στη ζωή του απεργία πείνας για τα χωράφια που του άφησε ο πατέρας του. Κατηγορεί τους Δασικούς ότι είναι ψεύτες, ασέβαστοι, ραδιούργοι, πλαστογράφοι και ορισμένοι εξ αυτών και βλάστημοι. Τους κατηγορεί ότι πλαστογράφησαν τα τοπογραφικά, ότι έβαλαν ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του σε αναδασωτέα περιοχή, ενώ από τα 77 περίπου στέμματα του δικαιολογούν λίγο πάνω από 3 ως καλλιεργήσιμα.
Έσπευσε κοντά του ο Αντιπεριφερειάρχης

Από το πρωί σήμερα στις 09:00 που ο κ. Άννινος στέκεται έξω από την πόρτα του δικαστηρίου με το πανό του, κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί, παρά μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Ζάκυνθο και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Δρακουλόγκωνας προσπάθησε να ηρεμήσει τον κ. Άννινο, πήρε όλα τα χαρτιά που έχει μαζέψει αυτά τα χρόνια (ανάμεσά τους και μηνητήρια αναφορά κατά της προϊσταμένης της Δασικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, Άννας Λύτρα), του υποσχέθηκε να τα μελετήσει ως δικηγόρος, αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης. Λόγω του όγκου των εγγράφων ζήτησε από τον κ. Άννινο τρεις ημέρες για να τα μελετήσει και να του απαντήσει αν και πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημά του. Ο κ. Άννινος τον ευχαρίστησε, αλλά του είπε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να φύγει από τον χώρο όσο η υπόθεσή του δεν βρίσκει λύση. Ο κ. Δρακουλόγκωνας κάθισε μαίζ του για πάνω από δύο ώρες προσπαθώντας να τον μεταπείσει, έστω και αύριο, να απομακρυνθεί από το σημείο και να επιστρέψει στο σπίτι του, λόγω της ηλικίας του, τονίζοντάς του ταυτόχρονα πως ένα τέτοιο σημαντικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί σε 2-5 μέρες ή ένα μήνα. Ακόμη και όταν του υποσχέθηκε πως η Αντιπεριφέρεια θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει, ο κ. Νικόλας με δάκρυα στα μάτια του είπε πως «προτιμώ να πεθάνω εδώ, παρά να ανέχομαι άλλο την κοροϊδία τους». Ο Αντιπεριφερειάρχης από αύριο κιόλας θα κινήσει τις διαδικασίες που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενώ ως δικηγόρος άρχισε να μελετά ήδη τον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος - http://efimeridakefalonia.gr/?p=91004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου