Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κεφαλονιά- Γέφυρα Πολιτισμού

Μετά την επιτυχία  που σημείωσε η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλεξάνδρου Ποταμιάνου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», θα γίνει δεύτερη προβολή στον προαύλιο χώρο του συλλόγου Κουνόπετρας στα Μαντζαβινάτα, στο Ληξούρι, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 & ώρα 9.00μμ.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τοπικοί κανταδόροι.                               
    Είσοδος Ελεύθερη.  Συνδιοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Κατωγής και Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ..


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΙΣΜΑ
Στα νερά του Ιονίου πελάγους, ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, την μεγάλη Ελλάδα, βρίσκεται το νησί της Κεφαλονιάς. Ένα νησί που λειτούργησε σαν σημάδι, (Αίνος), στα ταξίδια τον Ελλήνων προς την δύση. Λειτούργησε επίσης σαν ἐνας κρίκος της αλυσίδας από τη Κωνσταντινούπολη, τη Κρήτη, τα Επτάνησα μέχρι την αναγεννησιακή Ιταλία.
Σε αυτή την περίοδο αναπτύχθηκε ο Κρητοεπτανησιακός πολιτισμός που έφερε έντονη την σφραγίδα των Βυζαντινών λογίων.
Οι καταστροφές στο διάβα της ιστορίας χάραξαν έναν ιδιόμορφο κεφαλλονίτικο  χαρακτήρα που  μεταφέρει τα χαρακτηριστικά του Ομηρικού Οδυσσέα.
Παρά  τις περιπλανήσεις του, ο Κεφαλλονίτης πάντα εμφορείται  από το Νόστιμον Ήμαρ και από το πείσμα  να δημιουργεί και να ξαναχτίζει τον τόπο του.
Το ντοκιμαντέρ αυτό διατρέχει σημαντικά μνημεία του Κρητοεπτανησιακού πολιτισμού της Κεφαλονιάς, στέκεται με πόνο στις πληγές του πλούτου των εκκλησιών της Παλλικής που άφησαν  οι σεισμοί του 2014.
Παρακολουθεί το κοινωνικό δράμα που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος και ψηλαφεί  τις πεισματικές προσπάθειες των νέων, που προσπαθούν να κρατήσουν την ελπίδα της ανάπτυξης και της οικονομικής αναγέννησης του νησιού.
Το χαρακτηριστικό κεφαλλονίτικο μέλος, είτε κοσμικό, (καντάδα, αριέττα bellcanto,) όσο και το εκκλησιαστικό, διατρέχει την περιήγηση.  

Ο Αλέξανδρος Ποταμιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986         
από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Βελγίδα. Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Νομική στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (ULB) απ᾽όπου απέκτησε Master το 2009.
  Την ίδια χρονιά μετακόμισε στη Ρώμη για να σπουδάσει σκηνοθεσία στην περίφημη «Cinecittà» όπου και γύρισε τις πρώτες του ταινίες μικρού μήκους.
  Ακολούθως επέστρεψε στο Βέλγιο και συνέχισε τις σπουδές του στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου, στο τμήμα σενάριο και θεατρολογία απ᾽όπου αποφοίτησε το 2012. Παράλληλα, συνέχισε της θεωρητικές του σπουδές στο τμήμα φιλοσοφικής του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου των Βρυξελλών όπου απέκτησε Master με διπλωματική εργασία που διερευνά την απεικόνιση του μεταναστευτικού σε ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών.
  Από το 2010 συνεργάζεται με κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές τόσο στην Ιταλία όσο στο Βέλγιο και την Ελλάδα. Πέρα από τις μικρού μήκους ταινίες, έχει γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και γράφει σενάρια. Από το 2010 προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής σποτ που είχε υποβάλλει στον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την ευαισθητοποίηση για την φτώχεια  στην Ευρώπη.
  Το 2014 συνεργάστηκε στην Βέλγο−Βραζιλιάνο−Αργεντίνικη παραγωγή «LA TIERRA ROJA» με την οποία ταξίδεψε στην Αργεντινή ως σκηνοθέτης του Making of, φωτογράφος και ηθοποιός.

ΠΗΓΗ  IONIANPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου