Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Παρολίγον τραγωδία με τροχαίο στα Κομιτάτα !!!


Την Δευτέρα 24 Αυγούστου '15  στις 12:10 το μεσημέρι λίγο "έξω" απ' τα όρια τέως Κοινότητος Κομιτάτων προς Φισκάρδο (κοντά στις δεξαμενές) έλαβε χώρα τροχαίο δυστύχημα μεταξύ ενός μισθωμένου Ε.Ι.Χ αυτοκινήτου (Seat Mii) με επιβαίνοντες νιόπαντρο ζευγάρι από την Κίνα -που 'ρθε στο νησί μας για μήνα του μέλιτος- και ενός E.I.X αυτοκινήτου (Toyota Celica) με οδηγό γηγενή συμπατριώτη μας από το Ρατζακλί. Λίγη ώρα μετά επιτόπου προσήλθε περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ από το Φισκάρδο όπου αφού επιλήφθηκε του όλου θέματος παρέλαβε την Κινέζα οδηγό που είχε υποστεί σοκ και αισθανόταν δύσπνοια (μαζί με τον συζυγό της) και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Σάμης για τα περαιτέρω. Μετά ολίγη ώρα προσήλθε και η Οδική Βοήθεια του οχήματος του συμπατριώτη μας για μετακίνηση του ακινητοποιημένου οχήματός του.


    Η αίσια κατάληξη του γεγονός οφείλεται στο "χαμηλό" της ταχύτητας των οχημάτων, στο ότι λειτούργησαν οι αερόσακοι του μισθωμένου οχήματος, καθώς και το ότι όλοι οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνη ασφαλείας.
    Πλην όμως -μιας και ήμουν παρόν στο συμβάν μαζί με την οικογενεία μου βοηθώντας το κατά δύναμιν τους εμπλεκόμενους- και όπως μπορεί να διαπιστώσει έκαστος από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, αν δεν υπήρχαν οι μπάρες ασφαλείας στη δεξιά άκρη του δρόμου (Κομιτάτα - Καρυά) το ζεύγος των Κινέζων θα "κουτρουβαλιαζόταν" λίαν επιεικώς στην παρακείμενη απότομη πλαγιά - γκρεμό!!!   
    Με αφορμή λοιπόν αυτό (το τροχαίο δυστύχημα) αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν είχε λάβει χώρα ... στον "απροστάτευτο", στον "γυμνό" από κάθε ίχνος οδικής ασφάλειας δρόμο Κομιτάτων - Χοργοτών - Αγιά Σοφιάς ;;;   
    Είναι γνωστό τοις πάσει πλέον πως ο δρόμος για τον οικισμό της Άγια Σοφιάς έχει κίνηση χαρακτηριστικά αυξημένη ιδίως τους καλοκαιρίνους μήνες.  
    Η Δημοτική μας Αρχή με πρωτοβουλία κυρίως της Παρέδρου Κομιτάτων Ελίζας Παπαθεοδωράτου έχει πρόσφατα λάβει μια πρώτη γνώση της ανυπαρξίας οδικής ασφάλειας στην εν λόγω διαδρομή.
    Η παραίνεση η δική μου έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι να τοποθετηθούν μπάρες ασφαλείας ή/και διαγραμμίσεις και εφόσον εμπλέκεται γραφειοκρατικά στο θέμα και η Περιφερειακή Αρχή κρίνετε σκόπιμο όπως υπάρξει ΑΜΕΣΗτοποθέτηση σήμανσης (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) ΚΟΚ τουλάχιστον σε επιλέγμενα σημεία επικινδυνότητας (π.χ προειδοποιήσεις για απότομες στροφές, όρια ταχύτητας, απότομες κλίσεις ή αναβάσεις, σήματα STOP στις διασταυρώσεις εντός ορίων τέως Κοινότητας Κομιτάτων).
    Το κόστος θαρρώ δεν είναι μεγάλο. Η υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου μας υφίσταται. Η υλοποίηση δύναται να τελεστεί εντός μίας ή το πολύ δύο ημερών μιας και η απόσταση είναι μόλις 8 με 9 χιλιόμετρα.


   Όσον αφορά την τήρηση καθαριότητας στην Αγιά Σοφιά (παρότι τον τελευταίο μήνα μία φορά εβδομαδιαίως υπάρχει από τον Δήμο μας αποκομμιδή απορρίματων) ,  τούτη έγκειται ως επί των πλείστον στον εθελοντισμό των κατοίκων. (Βλέπετε επισυναπτόμενες φωτογραφίες). 
   Μια άλλη εφαρμόσιμη πρόταση είναι η υφιστάμενη ανενεργή τουαλέτα στον χώρο του αιγιαλού & παραλίας της Αγιά Σοφιάς να αξιοποιηθεί τουλάχιστον ως αποδυτήρια για τους λουόμενους.
   Αυτά τα ολίγα όσον αφορά τα νέα μας από την Άνω Έρισο.
                                                                                                                                                  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
                                                                                                                                                    Ανδρέας Πέτρου Κολαΐτης     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου