Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α: ΤΑΞΙΚΗ ΝΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παράταση στις συμβάσεις τους πέτυχαν οι καθαρίστριες:
Επιφυλακή και συνέχιση του αγώνα!!!
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς χαιρετίζει την ανταπόκριση των συναδέλφων στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Καθαριστών - Καθαριστριών δημοσίων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων την Τετάρτη 26/8 στην Αθήνα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε καθώς, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι συμβάσεις έργου των περίπου 8.500 εργαζομένων υπό το καθεστώς αυτό στα σχολεία όλης της χώρας, δεν είχαν ακόμα ανανεωθεί. Είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις καθώς και απεργιακή κινητοποίηση λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στο Νομό μας δεκάδες πρωτοβουλίες είχαν αναληφθεί από το Εργατικό Κέντρο, τη ΔΑΣ – ΟΤΑ, την ΕΛΜΕ-ΚΙ και άλλους φορείς, με τελευταία την παράσταση στον Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς. Την αβεβαιότητα των εργαζομένων επέτειναν οι διοικήσεις διάφορων Δήμων που έκαναν λόγο για συμβάσεις τετράμηνης διάρκειας, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015, αλλά και το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις στην καθαριότητα των σχολείων τοποθετήθηκαν εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» της «κοινωφελούς εργασίας».

Τελικά, στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ενημέρωσαν τη Συντονιστική Επιτροπή πως πρόκειται άμεσα να υπογραφεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα παρατείνει το ισχύον καθεστώς για τις σχολικές χρονιές 2015 - 2016 και 2016 – 2017 κάτι που τελικά έγινε. Έτσι σήμερα οι Δήμοι έχουν στα χέρια τους τη συγκεκριμένη απόφαση. Οι εργαζόμενοι έθεσαν ακόμα το θέμα της απληρωσιάς, καθώς υπάρχουν Δήμοι στους οποίους ακόμα οφείλονται τρεις και τέσσερις μισθοί από την περασμένη χρονιά.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς στηρίζει το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής προς τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε επαφή με τα σωματεία, προκειμένου να γυρίσουν όλοι στη δουλειά την 1η Σεπτέμβρη, αλλά και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με αιχμή το πάγιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Παλεύουμε για:
·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, Καμία απόλυση εργαζομένου, Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
·         Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
·         Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία , πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
·         Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.
·         Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
·         Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.


Αργοστόλι 30/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου