Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΧΩΡΙς ΛΟΓΙΑ

ΑΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ  ,,ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,, ή ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑς ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ.., ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΣΕΝΑΡΙΑΚΙ!

ΚΑΙ  ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΑς ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕς!!



ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM

4 σχόλια:

  1. Χα χα
    Μόνο που δυστυχώς για το σενάριο επιστημονικά αποδειγμένα η θάλασσα την εποχή του Οδυσσέα ήτανε τουλάχιστο 4 μέτρα πιο χαμηλά
    Κα κα κα κα κα.

    Και για δε μου λες ορέ φίλε γιατί κατά καιρούς έχουνε εκφραστεί διάφορες τοποθετήσεις. Το καλοκαίρι με την άχνη τση θάλασσας κοιτώντας κανείς τα νησιά γύρω από το Πατραϊκό δε βλέπει πολλά πράγματα, όταν όμως είναι άλλη εποχή φαίνουνται τα πάντα είτε από τα ίδια τα νησιά, είτε από τη Πελοπόννησο.
    Πως γίνεται να έχουνε μπερδευτεί λοιπόν τα νησιά του βασιλείου του Οδυσσέα αφού όλα «πιάτο» φαινότανε από παντού?
    Αυτό το νησάκι που φαίνεται από το Πόρο στη Ζάκυνθο σε έβαλε σε σκέψεις χα χα, μόνο που δεν είναι νησί αλλά προέκταση τση Ζακύνθου.
    Πάντως μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
    Εκειό όμως το βουνό τση Ιθάκης δε το γλέπεις?
    (Τον ύμνο προς Απόλλωνα σου θυμίζω).
    Και η σημερινή Ιθάκη έχει δύο βουνά κοιτώντας από Άραξο αλλά και από Κυλλήνη.
    Και εσείς εκεί κάτου γεμάτοι βουνά είσαστε…

    Κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σου ομολογησω,,οτι το σκεφτομουνα πηγαινοντας Αργοστόλι αυτο το σενάριο,, και το αναρτησα με τσου υποσυνδεσμους σιγουρος οτι θα με σχολίαζες! Ελαβα και τα χαιρετισματα σου με το κουνιαδο μου,, μας εχουνε γενικα και τους δυο τρελους που ψαχνουμε Οδυσσεα,, ! Λοιπόν δική μου αποψη,, γιατι οντος εφκια τα νερα της θαλασσας πολυ μας μπερδευουνε,, πιστευω οτι να εχεις δίκιο οτι μπορει να ηταν η σταθμη χαμηλότερα,, (Εξου και ο υφαλος , που σε παλιους χαρτες τον εγραφαν σκοπελο αναμεσα απο Ζακυνθο-Κυλληνη,, και βρήκε το Ζακυνθος και βουλιαξε τότε,,, ) αλλά σεενα προβλημά βάζουμε και τις λοιπές συνιστόσες!! Το φαινομενο του 1953,, στο οποίο ειμαι σιγουρος από πολλές μαρτυρίες τι εγινε,, η Νοτιοανατολικη κεφαλονια ανεβηκε 60 εκατοστα,, με οτι αυτο συνεπάγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε λοιπόν ένα τρελονησι (ισως το ιδιο να συμβαινει και με Ζάκυνθο) που πάει με φόρα ανα διαστήματα ,, και αν μεγάλο σεισμο προς τα απάνω,, καιδωθε μεριά εχει και ενα μεγάλο ποτάμι,, που κατεβάζει συνεχώς φερτα υικά (τσι προαλες πηρε ολόκληρα χωράφια μαζι και του Καπετάνιου από το μοναστηράκι), και ειναι και ο βασικός λόγος της μέγάλης ποσότητας Αμμου ,που πάντα ειχε ο Πόρος! Γι αυτο λοιπόν το προβλημα της ακτογραμμη ειδικα εδω ειναι τεραστιο, και για αυτο ασχολουνται και αρκετοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα
    Τα πήρες τα χαιρετίσματα?
    Του λέω λοιπόνε είσαι από τα Κομιτάτα? Έχω ένα γνωστό που είναι γαμπρός εκεί.
    Του λέω το όνομά σου και μου απαντάει μικρός που είναι ο κόσμος!!
    Αλλά δε σκέφτηκα να βγάλω και μια φωτό να στην αμολάρω ξαφνικά να πάθεις τη πλάκα σου! κακακα
    Λοιπόνε πονηρέ Κεφαλλονίτη με εφκείνη τη θάλασσα δε μπορώ να βγάλω άκρη με σένανε. Την ανεβάζω κερδισμένος βγαίνεις, τη κατεβάζω πάλε το ίδιο, δε την αφήνεις όπως είναι να βρούμε την ησυχία μας?

    Πάντως καμιά κατοσταριά χρόνια πριν το Τρωικό πόλεμο τα νησιά της ιστορίας μας ήτανε τρία. Κεφ-αλ-ληνία, αλ-Σαμ (Σάμος) και Δουλίχιο. Με αυτά ξεκινώντας δημιουργήθηκε όλος αυτός ο γρίφος του Ομήρου.

    Προσωπική μου άποψη φυσικά.

    Κάκακακακακακα βααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή