Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ξεκινά σε Πατραϊκό και Ιόνιο η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου ΑΡΙΑΔΝΗ με τη συμμετοχή ερευνητικού πλοίου του ΝΑΤΟ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΥΤΩΝ
Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του ερευνητικού πλοίου μελέτης θαλασσίου περιβάλλοντος του ΝΑΤΟ (NATO/CMRE - Centre for Maritime Research and Experimentation) "ITS NRV ALLIANCE" καθώς και παρατηρητών και μονάδων και από αραβικά κράτη αρχίζει αύριο η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου "ΑΡΙΑΔΝΗ 17".
Η άσκηση θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.
Στην ΑΡΙΑΔΝΗ 17 συμμετέχουν επίσης η νατοϊκή δύναμη ναρκοπολέμου (SNMCMG 2) με ναρκοθηρευτικά από την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τουρκία. Συμμετέχουν ακόμη με ναρκοθηρευτικά η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ρουμανία.

Παρατηρητές έχουν στείλει η Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και η Ρουμανία ενώ η Τουρκία συμμετέχει επιπλέον με μία ομάδα δυτών.
Η Ελλάδα συμμετέχει με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (πλοίο διοικήσεως της άσκησης), τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ, την κανονιοφόρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και με μία ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών.
Η "ΑΡΙΑΔΝΗ " είναι άσκηση άσκηση τύπου "INVITEX", η οποία διοργανώνεται από το πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση.
Σκοποί της άσκησης είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων διαφορετικής εθνικότητας, η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας τους σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου.
Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου