Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 11/1/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ .

«ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ»


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι διεθνείς συγκυρίες, οι διάφορες καταστροφές που συμβαίνουν στον πλανήτη μας και οι μεγάλες ανισότητες έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες ένα μεγάλο ρεύμα λαθρομετανάστευσης προς τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η χώρα μας λόγω της θέσης της αλλά και της ανάπτυξης που είχε αυτά τα χρόνια δέχεται τελευταία τεράστιες πιέσεις, αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε μέρα εισέρχονται παράνομα 200 έως 300 αλλοδαποί, δηλαδή ένα χωριό περίπου την ημέρα και επίσης ότι εκκρεμούν προς εκδίκαση 45.000 αιτήσεις ασύλου.

• Οι πόλεις της χώρας μας, που θεωρούνται πύλες εισόδου ή εξόδου ασφυκτιούν
 και δεν είναι μόνο αυτές. Ακόμα και στην Κεφαλονιά για παράδειγμα φθάνουν αλλοδαποί από την Πάτρα, ελπίζοντας να φύγουν με κάποιο μικρό πλοιαράκι για την Ιταλία.

• Τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, που εκμεταλλεύονται και εμπορεύονται την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, σκορπίζοντας πλαστά έγγραφα διαμονής και ωθώντας σε άλλες παράνομες ατραπούς, γιγαντώνονται.

• Η εικόνα που δείχνουμε ως χώρα, είναι τραγική. Η κριτική που υφιστάμεθα, είναι μερικές φορές χειρότερη από αυτή που έγινε για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της οικονομίας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται από αυτά τα κυκλώματα ως προορισμός εύκολης και μακράς παραμονής για την νομιμοποίηση. Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί ανεπαρκές. Τα αστυνομικής φύσεως μέτρα: η επαναπροώθηση, η απέλαση και στη συνέχεια η κράτηση δεν είναι ικανά και δεν βοήθησαν για να βελτιωθεί αυτή η εικόνα.

Δεν μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να επιφορτισθεί θεσμικά με αντιφατικούς ρόλους, χωρίς μάλιστα να διαθέτει το κατάλληλα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για ένα τέτοιο κρίσιμο και πολυσύνθετο θέμα.

Δεν μπορεί από τη μια να έχει καθήκοντα ανάσχεσης της παράνομης μετανάστευσης και από την άλλη να διαμορφώνει αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση για την ιδιότητα του «πρόσφυγα» και του «παράνομου μετανάστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου